Svensk ishockey lever i en anarki, man kan byta klubb trots att spelaren nyss skrivet ett nytt avtal. Undra på då ordförande leder arbetsgivarealliansen. Fy fan

Det är ingen ordning inom Svensk ishockey och det är inte bara SHL lagen som är bovar i detta. Det finns två till och den störste av dessa är procentarna nämligen spelarnas agenter som självklart tjänar pengar på varje gång en spelare byter klubb. Det skulle vara mycket intressant om sportmedia granskat detta för det måste väl på något sätt finnas uppgifter hos skattemyndigheter. Det kan väl inte vara en svår uppgift att ta reda på detta. Finns inga uppgifter då måste det vara svarta pengar. Är det spelaren som är arbetsgivare och betalar ersättning eller hur ser det ut. Jag hoppas att VK kan granska detta så vi som är intresserad av ishockey vet hur procentarna som jag kallar detta som lever på idrottsmän. Ingen ska inbilla mig att de jobbar gratis.

Så till den andra boven nämligen spelarna som jag dessutom tror inte är insatt i att skapa ett förtroende. Då tar jag den senaste flytten från Björklöven nämligen Hardy Häman Aktell som nu går till Växsjö. Han skrev på ett kontrakt alldeles nyligen för Björklöven. Det kontraket gällde för två år om jag minns rätt. Nu vet jag inte om det är agenten eller Hardy själv som är största boven men tänker man till är det spelaren även om han bara är 21 år. Har agenten varit med även i den förhandlingen så tycker jag i alla fall att båda två både Hardy och agenten är riktiga skitstövlar och det visar även att bådas ord och namnteckning är inte värt ett enda dugg. Avtal tecknas för att de ska gälla och det här visar än en gång hur korrupt svenska hockeyförbundet är. Att gå att lämna ett kontrakt som är skrivet alldeles nyss bara några veckor sedan så ska det inte få vara. Det är dock en skillnad om man jämför med en spelare som hat tex haft ett avtal på tre år och vill byta efter 2 år. Även Cooper förnyade avtalet tidigare i år och även han har inte uppträtt korrekt. Jag tycker spelare som bryter ingångna avtal ska man ta avstånd från i klubbarna. Det här måste Svenska Ishockeyförbundet förändra men eftersom ordförande är tillika ordförande i arbetsgivaralliansen så har jag inga som helst förhoppningar om en förändring för de är felprogramerade i systemet som samlar ihop tankarna. De kan inte vara en bra förbundsledning som inte tänker på helheten inom ishockeyn

2 kommentarer

 1. Kjell Karlsson

  Men Lennart, väx upp du oxå. Du vet ju mkt väl hur avtalet ser ut mellan HA o SHL. Har du läst det? Verkar inte så. Klart att det stinker. Men varför anklagar du Aktell/ Agenten för gällande avtal.
  Dom verkar ju inom det så klart.
  EN ALLSVENSK SPELARE KAN NÄR SOM HELST GÅ IFRÅN HA t SHL, ENLIGT AVTAL, eller hur?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men det är fram till 1 juli de kan gå utan att klubben får någon ersättning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.