Oskarshamn värvar Björklövare nu en målvakt och två backar

Oskarshamn köper sönder Björklöven. Först var det Canatta, sedan blev det Cooper och nu så är det dansken Larsen som försvinner. De två senaste var dessutom spelare med kontakt. Cooper hade förlängt tidigare i år medan Larsen hade ett kontrakt sedan tidigare. Oskarsham har kunnat gör detta trots att de egentligen skulle ha åkt ut om serien spelats klart. Oskarshamn hade varit chanslösa om serierna fullföljts då Björklöven, MoDo och ev Timrå har aldrig förlorat mot Oskarshamn. Dessutom fick de 6 miljoner till genom att de fick stanna kvar i SHL och därmed fick man mera pengar. Det är märkligt att Oskarshamn ska straffa Per Kenttä på detta sätt då det var under hans tid som sportchef de tog steget upp i SHL. Ytterst är det ishockeyförbundets styrelse som är ansvarig detta i stället för att spela kvalet klart inför tomma läktare.

Det här bevisas än en gång att styrelsen bara går i SHL,s ledband och ordföranden Anders Larsson som dessutom leder arbetsgivaralliansen och de agerar som de flesta andra arbetsgivare organisationer ogillar avtal. Hockeyförbundet har även andra lik i lasten som hanteringen av damerna, anmälan om sexuella trakasserier och avskedandet av generalsekreteraren. Det visar hur dåligt förbundet fungerar

5 kommentarer

 1. Gg

  Tror de flesta skrattar o skakar på huvudet åt denna artikel. För det första är det högst osannolikt att Björklöven MoDo eller Timrå skulle rå på något av SHL-lagen då årets upplaga av SHL-lag var bättre än året innan. Tro mig, alla hade gärna sett allt spelas färdigt istället för Corona så hade vi sluppit höra på alla fantasier. Sen är det så har ju INGET lag i allsvenskan vunnit någonting, inte ens en allsvensk final. Det är mycket gnäll trots att inget lag ens var nära att gå upp o då blir det ju bara pinsamt.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Förra säsongen har varken Oskarshamn eller Leksand klarat sig kvar. De sista hade en enorm tur när de gick och inget lag hade någonsin tagit så många poäng i Allsvenskan och Oskarshamn har nu förstärkt med tre spelare från Löven. MoDo har tappat 10 spelare till SHL och Timrå åkte ur SHL året före med ett sämre lag än den förra säsongen och det var Oskarshamn som vann den 7 matchen som spelades i Timrå. Den matchen slarvade Timrå bort

   • Gg

    Den här säsongen som var hade inget lag gått upp även om den hade spelats färdig då lagen från SHL denna säsong var bättre än säsongen innan och lagen från allsvenskan var sämre än säsongen innan. Jag förstår att det finns en bitterhet hos lagen i allsvenskan då de anser att de inte fick den lilla chans som fanns men faktum kvarstår att det var just en liiiiiiiten chans som knappast är värd att hålla på och älta och gråta för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.