Den där presidenten Donald Trump brydde sig inte om de varningar han fick om vad som hände i Wuhan

Det har kommit fram att Trump har fått information men inte brytt sig om den. Det har han visat hela tiden sedan han blev president. Han blev redan i januari februari varnad ett dussintal gånger för det som hänt i Wuhan i Kina.

Så här skriver Omni om detta. Redan innan Donald Trump tillträdde sitt ämbete klargjorde han hur lite han i brydde sig om den dagliga rapport över de viktigaste världshändelserna som presidenten får på sitt bord varje dag – drygt fyra år senare börjar konsekvenserna av hans aversion mot underrättelser och expertutlåtanden nu klarna, skriver Washington Posts Aaron Blake i en analys.

Blake kommenterar de nya uppgifterna om att underrättelsetjänsten i den dagliga rapporten varnade Trump för hotet från coronaviruset mer än ett dussin gånger i januari och februari. Trump införde visserligen reserestriktioner från Kina den 31 januari – ”men i en och en halv månad efter det vidtog han inga kraftfulla åtgärder”, skriver Blake.

CNN:s Stephen Collinson skriver i en analys att Trump, trots att han avslöjats med en rad felaktiga och sena beslut, fortfarande tror att det bästa sättet att navigera ut ur den värsta inhemska krisen sedan andra världskriget, är ”ännu mer Trump”. Slut citat Omni

En kommentar

  1. Petter

    När gjorde då Sverige nåt ,de visste lika mycket men sa att det troligen inte skulle komma hit i nån större omfattning ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.