Swedavia får ta paus med investeringar på Arlanda. Då är det dags att även satsa på en förbättring i Umeå så man slipper stå ute i snöstorm

Swedavia bygger inte ut Arlanda nu som de hade tänkt. Ja det låter väl klokt att ta en paus där då passagerareantalet har minskat ganska kraftigt och vi får väl se hur antalet resenärer utvecklas. Det handlar om en ny bana och att de tänkt förbättra bagagehanteringen. Att passagerarantalet minskar är dock ingen nyhet alls. Det är inte så länge sedan man gjorde om bagagehanteringen gjorde man inte rätt då

Det har ju satsats enorma summor på Arlanda under mycket lång tid medan man däremot glömt bort sina regionala flygplatser. Tittar man bland annat på Umeå har man också krävt vad man kallar medfinansiering. Man borde behandla och ta ansvar för samtliga sina flygplatser. Det har ju sagts att det är på Arlanda man tjänar pengarna ett korkat ställningstagande. Det är ett nav för främst inrikestrafiken och utan plan som lyfter från platser ute i landet blir det inga vinster.

Jag saknar också varför man låtit det stora navet ha Köpenhamn som nav då det av geografiska skäl borde vara bättre med Arlanda. Jag saknar också en vision om el flyg och det kommer att komma och det är jag helt säker på. Inrikestrafiken och trafik till Norge, Danmark, Finland, London, Frankfurt och några platser borde vara lämpligt för elflyg. Inom Kvarkenrådet har vi ett projekt om ekflyg till Vasa trots att vi bygger en ny färja. Tyvärr går det för sakta med båt och för alla typer av affärsresenärer tar det alldeles för lång tid.

Så här skrev Omni om att pausa investeringar på Arlanda. Jag citerar ”Swedavia kommer för tillfället inte att gå vidare med den planerade utbyggnaden av Arlanda flygplats, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Det rör sig om två projekt i form av en ny pir och förbättrad bagagehantering som skulle tillföra ny kapacitet till flygplatsen som nu sätts på paus.
– Redan innan coronautbrottet såg vi att flygtrafiken minskade och under coronaviruset har det minskat till ett minimum. Att då bygga ut Arlanda vore att slösa med skattebetalarnas pengar, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) på en pressträff. ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.