Äntligen en LO ordförande från Västerbotten Grattis Susanna Gideonsson

Äntligen fick vi en LO ordförande från Västerbotten och det blev Susanna Gideonsson som bor i utkanten av Umeå. Hon är väl värd detta tunga fackliga uppdrag inte minst att få den samlande fackföreningsrörelsen att dra åt samma håll. Jag känner Susanna mycket väl sedan mycket lång tid både som ung och facklig och även hennes tid som SSU ombudsman på SSU distriktet. Jag känner också hennes man mycket väl en duktig metallarbetare. Det är även att gratulera till posten som medlem i VU i Socialdemokratiska partiet då det varit tradition att LO,s ordförande sitter i vu.

Susanna är också den förste LO ordföranden från Handels och den förste från Nordliga Sverige. Hon har stor erfarenhet av helvetet med alla dessa former av deltidsanställda och då kommer man även in på kvinnofällan alla typer av visstidsanställningar men även den låga lönenivån som finns inom de kvinnodominerade yrkena främst inom handel och inom kommunal. Jag hoppas verkligen att man kan lösa detta avtalsvägen för jag ogillar som nog alla vet att staten ska blanda sig i det som är avtalsfrågor. Dessa kan Susanna det vet jag.

Jag vill bara gratulera dig Susanna Gideonsson som blivit vald till det finaste fackliga uppdraget man kan få nämligen ordförande för Landsorganisationen (LO) i Sverige . Grattis Sanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.