Trump åkte på en nit när han utsåg domare till HD. Nu kan man inte avskeda folk för sexuell läggning

Donald Trump gick på en riktig nit när han utsåg en ny domare som heter Neil Gorsuch. Den mannen var Trumps förstahandsval när en ny domare utsågs 2017 till högsta domstolen Varför det var en nit för Trump var att han nu skrev fram en dom som var en seger för HBTQ rörelsen. Huvudskälet till domen var att nu kan man inte avskeda folk på grund av deras sexuella läggning. En seger för alla som tror på ett system där alla människor är lika mycket värda. Trump ville ha en domare som var riktigt konservativ. Jag höll på säga tjänligt åt Trump

Så här skrev Omni om denna dom och jag citerar. ”Dagens beslut i högsta domstolen som förbjuder arbetsgivare att avskeda anställda på grund av deras sexuella läggning eller könsidentitet kan bli en huvudvärk för president Donald Trump i höstens val. Det skriver Mark Joseph Stern i en analys i Slate.

En av dem som ställde sig bakom beslutet, och som till och med fick skriva domstolens motivering, var Neil Gorsuch som var Trumps förstaval när en ledig plats i domstolen skulle fyllas 2017.
”Trump fick med sig sina kärnväljare genom löftet att tillsätta en hårdnackad konservativ till den lediga platsen i domstolen. Domaren han valde gav just hbtq-personer en stor seger”, skriver han.

BBC:s Anthony Zurcher skriver att Gorsuch är mer ideologiskt oförutsägbar än vad många på vänsterkanten i USA hade väntat sig. Beslutet i dag är en stor principiell sak i landet, i och med att domstolen för första gången ger transpersoner specifikt skydd mot diskriminering.
”Transpersoners rättigheter är på väg att bli ett politiskt slagfält, och en majoritet i domstolen visade nyss på vilken sida de står”.

2 kommentarer

  1. E

    Trump som utsett flertalet öppet homosexuella personer till viktiga poster inom staten. Trump som på 80 talet var en av få som lät öppet homosexuella delta och vara del av hans klubb. Trump som tidigt gick ut, flera år före personer som Obama och Clinton, och stöttade samkönade äktenskap. Det är den personen du nu påstår är emot hbtq rörelsen?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja han har agerat på det sättet inte minst när han skulle utse domare till Högsta domstolen. Det är vanligt att han säger en sak och gör en annan. Men när han blev vald till president var han fientlig mot HBTQ rörelsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.