Ska Mp hålla sig borta från Preem, ska moderaterna bland annat hålla sig borta från välfärdsfrågor som finansieras av skatter

Miljöpartiet måste hållas borta från Preem. Det skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på Facebook. Tala om strunt prat helt enkelt och skulle det vara så att något parti som ska hålla sig borta från några frågor. Jag tror inte ens jag skulle rymma det på en hel A4 och bara räkna upp rubrikerna. Visst tycker jag att Preem ska få bygga ut och mitt främsta skäl att det är bättre för miljön om de bygger i Sverige än i något annat land. Jag tycker inte det är bättre ur miljön om de bygger i Sverige.

Jag tycker bara hans kommentar är en fullständigt sjuk kommentar. Om miljöpartiet gör sitt yttersta för att stoppa utbyggnaden är det ju upp till dem om de inbillar sig att det är rätt. Då kanske det går att vänta tills beslutet tas. Däremot förstår jag inte varför regeringen ska fatta beslut efter som Företaget fick under måndagen klartecken från Mark- och miljööverdomstolen att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil. En miljööverdomstol borde väl vara sista instans som det är inom det övriga rättsväsendet. Vi kan väl inte ha dubbla beslut för vart överklagas i så fall regeringens beslut.

Men vilken syn har moderatledaren när han säger att miljöpartiet ska hålla sig borta från Preem. De är valda till riksdagen av Svenska folket och självklart har de rätt att vara med i alla frågor. Som jag skrev inledningsvis har det varit bra om inte moderaterna har hållit sig borta från ett parti som har rötterna i nazismen även om det utåt försöker tvätta bort detta. Jag tycker självklart det har varit bra om moderaterna hållit sig borta från välfärdsfrågorna där många blev starkt lidande under M,s regeringskris, det har varit bra om de hållit sig borta från många kommuner tillsammans med KD där de valde sänkt skatt i stället för bra äldrevård, bra om de hållit sig borta från järnvägspolitiken, regionalpolitiken, sjuvärdspolitiken och jag ids inte räkna upp fler områden förutom ett. De skulle ha hållit sig borta från skattesänkarpolitik och i stället satsat på jobb och välfärd.

En kommentar

  1. Karl

    bra lennart håller med fattar inte hur dom kan prata med sd som är rasister och vill att vården ska bli sämre.saker måste få kosta därför betalar vi alla skatt till vård och skola och sånt
    m är inte bra på det och inte sd heller tur vi har stefan och hoppas vi vinner igen nästa val.
    fattar folk hur bra vi har det och hur lite corona vi fick så röstar man på s igen men med egen majoritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.