Moderaterna har blivit ett gnälligt parti sedan Ulf Kristersson blev partiledare

Jag blir oerhört trött på det gnäll som oftast kommer från moderaterna. Nu går bland annat Anders Ågren ut och kallar det ett misslyckande som regeringen gjorde i Bryssel angående förhandlingar om EUbudgeten. Han går tillbaka till 2014 år förhandlingar och skryter över den. Nu ska man komma ihåg att det är inte 2014 utan 2020 och den situation som råder. Han skryter över hur man lyckades sänka avgiften men han har inte bemödat säga från det utgångsläge man sänkte.

Då tycker jag att man ska komma ihåg att de som kan räkna säger att avgiften idag är på samma nivå dom 2014 om man tittar penningvärdet. Jag tycker Sverige fått fram mycket av sin syn både på budgeten och Corona fonden. Det blev mycket stora rabatter för Sverige den största någonsin och några till och det blev betydligt större rabatter än vad Reinfeldt fick igenom. Däremot tror jag inte ett enda dugg på att Ulf Kristersson är någon förhandlare över huvud taget. Det beviset kom bland annat efter valet när han skulle bilda regering

Däremot är jag förvånad över de som suttit i EU nämnden och nu har kritik riktat mot resultatet. EU nämnden ställde upp bakom det senaste förslaget som var underlaget inför beslutet och som även blev resultatet i förhandlingarna. Jag har också kollat andra som tyckt till bland annat Anders Ågren och även EU nämndens ledamöter och jag måste ärligt säga att inte finns det någon stor förhandlingsvana bland dessa. Det här är nog till stor del på liknande sätt som partsförhandlingar går till och att man får förslag på förändringar och sedan sköter en ledningen om att väga ihop synpunkterna.

Jag tror också att det finns de som tror tex Jonas Sjöstedt att man kan få som man vill på varje enskild punkt. Så mycket vet jag att så går det inte till speciellt i intrrnationella sammanhang. Det verkar ha varit 3 länder till som i stort sett haft en annan uppfattning. Om jag nu sett vad det handlar om så fanns detta om rättsstaten med liksom klimatomställningen. Jag trodde nog att det von Sydow sa i kvällens nyheter att det ska brytas ned och göras förordningar över innehållet och för det räcker det med kvalificerad majoritet. Det tycker jag Jonas Sjöstedt som suttit i 2 mandatperioder i EU parlamentet

8 kommentarer

  1. Leif

    Herr Ågren jämförde tidigare året 2013 med 2020. Det säger väl allt som behövs sägas om Moderater?

    Vi normala människor skulle nog passa oss att jämföra något annat av våra levnadsår med 2020.

  2. Björn

    Tycker inte att en miljard i rabatt är mycket att skryta över,när vi betalar 48 miljarder i Eu-avgift nästa år.
    Sedan så har vi förslaget om beskattningsrätt som ska dras i ministerrådet,måtte det inte gå igenom.
    Gör det det så har vi ”sålt taska till räven” och har ett första steg till en överstatlig union och ingen egen beslutsrätt ang skatter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.