Regeringens pengar till stöd åt företagen har inte gått åt, bara 621 miljoner av 39 avsatta miljarder

Regeringens stödpengarna till företagen för Corona har inte alls gått åt. Totalt avsatte man 39 miljarder för företag som förlorat minst 30% i omsättning under mars och april men det har bara gått åt 621 miljoner ännu.

Omni som har korta notiser säger så här om det.
Coronastödet efterfrågas inte i den utsträckning som regeringen hade trott, rapporterar SVT. I flera av stöden har företagen hittills bara fått en bråkdel av pengarna. Totalt avsattes 39 miljarder kronor till företag som förlorat minst 30 procent av omsättningen under mars och april men endast 621 miljoner har beviljats.

Regeringen gjorde också bedömningen att 180 000 företagare skulle kunna få ta del av stödet men endast drygt 11 000 som har ansökt.
– Antingen väntar man med att söka, eller också är behovet mindre än vi trodde därför att de svenska företagen går bättre än vi befarade, säger Magdalena Andersson (S) till SVT.
Tiden för att ansöka om stöden går ut 31 augusti. Slut citat.

Det är ju bra om företagen gått bättre än man tog höjd för även om man inte ska ropa hej förrän man är över backen. Det gnälls ju en del över hur det ser ut för företagen men som sagt företagen har inte sökt. Nu vet jag inte om enmansföretag ingår i gruppen som kan söka. Så vi får väl se hur det blir till slut. Däremot vet vi att vi ligger långt under snittet när det gäller hur BNP har utvecklats men minus är det. Oroande är att i många länder har Corona tagit ny fart. Om det är för att man öppnat upp vet man inte men det spekuleras i det.i

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.