Hur stark ideologi hade de före detta miljöpartisterna som gick till moderaterna

Finns det någon ideologi hos fd Miljöpartister. Hur kan som här i Umeå flera gå från Miljöpartiet till att bli Moderater. Nu har jag svårt att se varför det skett i Umeå där man hade haft vissa konflikter och att de inte fick ha kvar sina uppdrag. Den konflikten som verkar ha letts från partiet centralt där inte de gamla fick vara kvar. Visst visste jag att det fanns några konflikter men jag tror inte en sekund att det var av ideologiska skäl utan det rörde sig om personkonflikter och inget annat. Jag fattar inte vilka man lyssnade på centralt men det var då det.

Nu är det flera stycken som blivit moderater och det har väl inte funnits två partier som haft så motsatta uppfattningar här i Umeå, men även på riksnivå. Nu finns det före detta miljöpartister som är de första och mest aktiva som stöttar upp varenda ord och varje artikel som skrivs på sociala medier som de aldrig kunde tänka sig under tiden man var miljöpartister och det är tex kärnkraft eller inte. De har också gjort svängningar till 100% när det gäller miljöpolitiken men även den ekonomiska politiken. Jag hade kanske trott att en miljöpartist som suttit i fullmäktige i Umeå först skulle gå till Socialdemokraterna eftersom vi under många år haft ett bra samarbete med och även efter flytten. När det gäller många andra frågor och då främst synen på bilen, samhällsplaneringen, skatter. Jag hittar ingen fråga när miljöpartiets ledamöter legat nära Moderaterna. Jag har även svårt att första att man kan kliva till moderaterna som blivit som en väckelserörelse. Kan detta vara ett tecken på att ideologierna försvunnet från politiken men har svårt att se att så är fallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.