Det meningslösa dödandet i spåren av knarket och dess handel

Detta meningslösa våld. Media har fyllts med reportage om den skjutning i Norsborg inom Botkyrkas kommun. Självklart lider man tillsammans med familjen och med vänner. Nu är man säker? på att skjutningen beror på en konflikt inom ett kriminellt gäng som gjorde att den 12 åriga flickan mördades. Där skjutningen skedde säger man att det brukar finns personer av dessa gäng och vara ett tillhåll för knarkaffärer. Man säger att det rör sig om ett gäng i Botkyrka söder om Stockholm som bl.a. ägnar sig åt knarkhandel. Gänget ska ha splittrats för ett halvår sedan, och en person ska ha beskjutits i sitt hem av personer i det egna nätverket. Man säger att flickan har skjutis av misstag och målet har varit personer i skottsäkra västar som befann sig på samma plats, vid en bensinmack i Norsborg. Hur man vet att det var ett misstag har inte framkommit tycker jag då ingen har gripits för mordet. Det tycker och tror jag blir mycket intressant. Flickan som är 12 år och var ute med hunden kl halv fyra på natten varför gick hon till en plats där det finns kriminella element och knarkförsäljning. Nu får vi inte veta detta eftersom hon mördades enligt polisen av misstag.

Jag hoppas det klarläggs och inte det bara blir spekulationer. Det spekuleras ganska ofta vid sådana händelser. Det verkar i alla fall som polisen har gängen på spåren och skulle tippa att det blir zonpress på ligorna. Om polisen är säker på vilka som är försäljningsgänget så borde man gripa dem. Nu rasar åter många som tror att det hjälper med hårdare straff vilket jag tror inte räcker. Det gäller först och främst att få bort knarket och att ungdomar har något att syssla med i stället för att dras till sådana platser som där dödsskjutningen skedde. Få bort folk som redan börjat knarka och se till att de kommer tillbaka in i samhället och försörjer sig på jobb i stället för knark. Hamnar en ledare i fängelse finns det säkert hur många som helst som står i kö. Jag tror att som man fångar bara är hantlangare och de som styr verksamheten är säkert inte ute på gatan.

Tyvärr kommer det som hänt i Norsborg inte bli ett hinder som stoppar ligorna. Det blir säkert lite lugnt ett tag medan polisen är där och då flyttas säkert försäljningen och brotten någon annan stans. Jag som tror på kameraövervakning hoppas att man där finner de skyldiga till mordet. Tyvärr blir detta en tragedi som kommer att upprepas någon annan stans i kriget om marknaden för knarkförsäljning. Man löser inte detta genom enbart hårdare straff utan kampen mot knarket måste pågå dygnet runt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.