Höj drivmedelsskatten ordentligt säger man från Stockholms handelskammares omstartskommision

Det är sällan man får höra att en handelskammare vill kraftigt höja skatten men det gör Stockholms Handelskammares Omstartskommision. De menar att det skulle slå hårdast mot glesbygden men att det är ett övergående problem.

Så här skriver Omni om det förslaget. Höj skatten på drivmedel och ta i ordentligt, redan nästa sommar. Det är ett av förslagen som Stockholms Handelskammares Omstartskommission lägger fram i sin rapport, skriver DI. Ekonomiprofessor Lars Hultkrantz är den som har stått för kommissionens analys av kollektivtrafiken. Han säger att en höjd drivmedelsskatt visserligen skulle drabba glesbygden hårdast, men att det är ett ”övergående problem”.
-När eldriften har slagit igenom sänks transportkostnaden per mil rejält, säger han till DI.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.