Northvolt vill att mineralerna till deras batterier ska komma från Sverige

Northvolt vill att mineralerna ska komma från Sverige. Det tycker jag låter intressant eftersom vi kan gruvbrytning och de säger även att då kommer mineralerna från rena mineraler från välreglerade gruvor. Jag tror också att vi har de mineraler de behöver så då gäller det att man tar kontakt med några gruvbolag som kan köra igång. Bara man nu vet var mineralerna finns så att den miljöprövning som måste till kommer igång omedelbart.

Så här skriver Omni om detta. Northvolt planerar att årligen tillverka batterier till 300 000 elbilar i den nya fabriken i Skellefteå. Målet är att mineralerna ska komma från Sverige, skriver SvD.

Den nya fabriken är lika stor som 100 fotbollsplaner och målet är att produktionen ska vara i gång under nästa år. Därmed blir Northvolt också bland de största inköparna av batterimineraler – som bolaget hoppas ska komma från Sverige.
– Vi önskar ju att kunna gå nästgårds för att kunna köpa rena mineraler från välreglerade gruvor, säger Emma Nehrenheim, miljö- och hållbarhetschef på Northvolt till tidningen. Slut citat

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.