Politiska motståndare i Ryssland rensas bort på en eller andra sättet

Vad är det som åter händer i Ryssland. Nu har än en gång misstankarna mot Ryssland kommit när den störste oppositionsledaren Aleksej Navalnyj troligen förgiftats på en flygresa till Moskva. Det här kommer igen med jämna mellanrum att det händer något om man reagerar mot det ryska systemet. Många tror till och med att det kommer från Putin själv. Som sagt det är inte första gången man förgiftats men det har många gånger skett rena avrättningar. Ryssland förnekar alltid men de som känner till förhållanden i Ryssland är helt säkra på att det är mord eller mordförsök för att skrämma till tystnad.

SVT har under sommaren visat på Putins karriär från en vanlig KGB agent till att bli president. Det var mycket smutsig resa han gjorde och han utsågs mer eller mindre av Jeltsin. Man kan nog kalla honom diktator för man har ändrat lagar hela tiden så att han kan väljas om. Han har även använt krigsmakten för vinnings skull som i Krim och man är orolig att det kommer att ske även i Belarus. Han har säkert många vänner som i spåren av Putins politik blivit enormt rika och det har även Putin själv blivit. Politiska motståndare har fått sitta i fängelse tätt som ofta och jag tror även det gäller den förgiftade Navalnyj som nu har hämtats av tyskarna med ett flygplan för vård i Berlin. Han är förhållandevis ung nämligen enbart 44 år.

Det har även sagts att ryssarna påverkade valet i USA så att Trump blev president. Det är nog säkert att så skedde och Putin är nog bra mycket intelligentare och kan lura Trump dit han vill. Ryssarna har även under Putins tid varit och stöttat diktatorn i Syrien. Man undrar ju om det kan hända att Putin skapar ett tillräckligt stort missnöje internt så att han avpolletteras men det är nog mindre troligt för han har nog rensat ut alla motståndare. Världen lever farligt med Putin och Trump plus några till som ser landet som sin egen egendom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.