Extra pengar till kamp mot skattefusk

Enligt text Tv nu på morgonen ska man göra en satsning för att stoppa skattefusket. Det är i alla fall inte en dag för tidigt. Hur man ska jobba framgår inte , behövs det inte fler personer borde det inte bli dyrare. Jag i min enfald har trott att det ingår i myndigheternas ordinarie arbetsuppgifter att se till att det inte fuskas men jag har nog fel

Så här skriver Svt text.
”Satsning för att stoppa skattefusk

Ca 18 miljarder kr i bidrag betalas
varje år ut felaktigt. Nu satsar regeringen, C och L nästan 200 miljoner kronor för att stoppa bidrags- och skattefusket, rapporterar TT.

Skatteverket och flera andra myndigheter ska få dela på totalt 189 milj kr för att jobba med detta, föreslår januaripartierna i höstbudgeten. Ett viktigt syfte med förslaget är att förhindra att bidragsfusket blir en del i att finansiera organiserad brottslighet. -Vi vill stoppa pengarna till de kriminella nätverken, säger finansminister Magdalena Andersson.
Slut citat Svt text

En kommentar

  1. Krister

    Ja, minst sagt ÄNTLIGEN sker något som ska minska det enorma slöseriet av allmänna medel som vi hederliga skattebetalare lagt in.
    Man ska komma ihåg att alla bidrag som betalas ut till bidragsfuskare är medel som inte borde tagits ut alls, det handlar om ren stöld från dig och mig, som en gång betalt in dessa skattekronor. Än värre är det ju när det visar sig att pengarna i vissa fall hjälper till att bekosta brottslig verksamhet och terrorism.
    Nu är ju det här inget nytt, vi har i alla tider vetat om att bidragsfusket existerat och utnyttjats av av många samvetslösa individer.
    Tyvärr är det ju frukten av ett politiskt system som under många år byggt upp en bidragstradition där många invaggats i den felaktiga tron att bidrag är något naturligt och en rättighet. Ett typiskt exempel på att det socialistiska samhällessystemet aldrig kommer att fungera. Så länge det finns individer som lever efter devisen, ”andra ska betala” kommer det svenska samhället fortsätta sin nedåtgående moraliska trend

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.