Politiker som använder hot i sitt språkbruk är dåliga förebilder

Det skamligt hur ledande politiker i Sverige använder hot som en metod att få som man vill. Jag tycker rent ut sagt att det är för djävligt sjukt att hota. På central nivå så har det blivit vanligare och vanligare med att hota om än det ena och än det andra. Den som har gått i spetsen för hotpolitiken är främst Jonas Sjöstedt i Vänsterpartiet. Det är inte undra på att det blir ett hårt samhälle med skjutningar som följd. Jag tycker det är helt fel väg att gå och den kommande partiledaren i vänstern har också börjat med att hota.

De som sitter i riksdagen ska ju vara förebilder i sitt sätt att bete sig. Hur ska barn och ungdomar fundera över att varför ska inte de kunna hota när man dagligen får höra politiker som hotat. Har man inte ett huvud att tänka med när man ständigt använder dessa hot som en metod att få sin vilja igenom.

Jag har själv varit på ett arbetsplats där ett barn hotade ett annat barn att slå ihjäl honom om han inte fick ta en trampbil som en annan satt. Jag tyckte det lät hemskt och sa till pojken och han blev ledsen och började gråta. Och vad som hände då får jag ta en annan gång. Jag tycker att ledande politiker ska inte hålla på med hot som metod. Man måste ju kunna samtala och diskutera och ha respekt för vad andra tycker utan att hota. Det gäller inte bara i riksdagen och partiledare utan gäller på andra nivåer. Sker det på arbetsplatser så skulle det säkert klassas som trakasserier eller något annat. Jag är också mycket förvånad över att journalister i alla dessa former inte reagerar på det språkbruket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.