Är det rätt att lova publik och sedan inte hålla vad man lovat. Är det fler smittade per 100 000 när provtagningen ökat mycket

Det blev ingen förändring idag om publika evenemang. Det är inte klokt att svänga hit och dit för all verksamhet kräver planeringstid. Så är det när det gäller kulturella arrangemang. Jag tror att man gör helt fel som inte håller fast vid det man lovat. Vem ska då betala arrangörer som redan bokat upp artister eller andra saker. Jag vet inte om det är rätt att smittspridningen ökat i verkligheten. Det tas nu så många prov gentemot tidigare. Antalet som ligger på intensiven på sjukhusen är nära noll. Jag skulle hellre vilja veta om det är fler smittade i förhållande till tagna prov.

Så här skrev Omni om antalet publik
Regeringen håller fast vid publikgränsen om max 50 personer, meddelas på en pressträff.
– Trenden går åt fel håll, säger socialminister Lena Hallengren (S) om virusläget.
På förhand trodde många att regeringen skulle höja taket till 500 personer från och med den 15 oktober.
– Vi planerar fortfarande för att göra de här ändringarna, men precis som Lena Hallengren sa gör vi det inte i dag, säger kulturminister Amanda Lind (MP).
– Jag förstår att det här beskedet gör väldigt många besvikna, fortsätter hon.
Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridningen på flera håll. Därför har myndigheten tagit fram ett förslag om tillfälliga restriktionsskärpningar lokalt. Dessa ska kunna användas vid behov.
– Vi anser att den möjligheten behövs nu, säger Carlson. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.