SD, M och KD försöker göra S till syndabock om det fanns vapen ombord på Estonia när det var Carl Bildt som var statsminister.

Nu tror jag att moderaterna och Kristdemokraterna tappat förståndet. Jag läser i Aftonbladet att de ska pressa regeringen om vapentransporterna på Estonia som förliste i september 1994. Jag vill påminna om att det gäller vid den tidpunkten Estonia förliste hade vi en borglig regering ledd av Carl Bildt som var statsminister till den 7 oktober. Oavsett om det var vapen som skulle till Estland eller vidare skedde det under den borgliga tidens exportregler och hade de krävts exporttillstånd. Då är det väl bättre att fråga de ansvariga från dåvarande regering och inte de som fick ta hand om vraket. Alla regler till sjöss gällde väl Estlands regler och tillräckligt i Sverige skulle kolla om alla papper för export fanns. Jag tycker det är i Trumpstil att bete sig dom man nu gör gällande att skylla på Socialdemokraterna om det fanns vapen ombord.

Så här skriver Aftonbladet i inledningen av en artikel i tidningen
Oppositionen pressar nu regeringen om M/S Estonia och de nya upptäckterna kring vraket. SD och M kräver svar från utrikesminister Ann Linde (S) – och KD begär nu riksdagsdebatt med inrikesminister Mikael Damberg (S) om vapentransporterna på Estlandsfärjan.
– Regeringen måste lägga korten på bordet om vad man egentligen vetat, säger Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Slut citat

Men jag tycker media inte har påmint om att det var en borglig allians som styrde landet och en regeringen med Carl Bildt som statsminister. Jag tycker inte media gör sitt jobb och granska de påståenden som de fört fram. Är talat är det för djäkligt dåligt gjort att bli en dela av högerkampanjen att sprida misstro mot regeringen. Det kan man kalla i Trumpandans spår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.