Det är inte 70 plussare som burit in smittan på boenden. Vi följer dessutom rekommendationer

Äntligen behandlas vi som 70+ are inte som mindre vetande. Vi har varit diskriminerade gentemot alla andra. Visst är det många som dött på särskilda och vård och omsorgsboende. Men det är 70 plussare som burit dit smittan eftersom de inte har tagit sig ur sitt boende. Jag tycker det verkligen var på tiden att sluta diskriminera oss.

Jag är också helt övertygande om att vi över 70 är mycket bättre på att följa de regler som finns än vad som skett hos yngre människor. Vi över 70 år har fått lida mycket mer än alla andra åldersgrupper och de besserwisser som finns på sjukhus och universitet de verkar inte fatta hur det är för alla ensamma som haft husarest.

De har pratat som om det är vi äldre som fört in corona på särskilda boenden och det är inget annat än en ren och skär lögn. Jag repeterar att det är inte de som är över 70 år som fört in smittan på vad de felaktigt sagt ”äldreboenden” då det är på särskilda boenden eller vård och omsorgsboende.

Det är inte de över 70 år som varit på de privata festerna där det nu skett smittspridning bland annat i Uppsala. Det är om du går ut och tittar inte de äldre som ger fasen i att följa de regler som finns. Jag tycker precis som Liberalen Barbro Westerholm att det får vara slut bete sig mot oss som om vi är mindre vetande. Jag är också helt säker på att idrotts och kultur rörelsen kan hantera det ansvar de nu fått. Det är som i alla andra fall så ska man inte ha kollektiva bestraffningar utan man ska straffa de verksamheter som gör fel.När det gäller tex restauranger men kanske nattklubbar är det märkligt att man inte kunnat stänga stället omedelbart. Har även en känsla av att kontrollerna i Stockholm inte fungerat. Nu är det en festhelg som kallas Halloween som kan riskera att det blir stora privata kalas där det kan förekomma alkohol kanske andra droger där det inte finns respekt för några regler och som kan vara källor till okontrollerad smittspridning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.