Hårdare straff för överfall som Timrå gjorde och domarna som dömde klarade inte av jobbet

Vilket fult lag Timrå är och det man gör kan endast göra med blinda domare. Domaren som dömde matchen var inte alls mogna att döma en seriefinal. De borde överhuvud taget inte få döma ishockey. De ser sämre än en blind höna. Det syntes nästa från börja att Timrå var ute för att skada Björklöven försvarsspelare och de lyckades med sitt mål och då kan de nog ta en förlust. Det var många attacker med armbågar mot huvudet var av två träffade ordentligt. Den första blev mot Plant och det var ett rent och fult överfall. Klarar inte svensk ishockey av att beivra den typen av överfall då måste samhället göra det. Vilka signaler ger detta till barn och ungdomar. Det djävliga är att Timrås tränare även bär ett stort ansvar för detta som gnäller och gapar på domarna hela tiden. Nu ger Walterholms överfall troligen endast tre matchers avstängning och ingen vet hur länge Plant blir borta. Det är inte rimligt att Björklöven straffas hårdare än Timrå.

Det andra grova överfallet skedde mot den andra backen från andra sidan Atlanten. Där missade Timrå spelaren lite så det tog inte lika hårt men även där syntes syftet lika klart nämligen att få bor Palmkvist från banan. Det fanns många andra tydliga försök men den ende som inte såg det var domarna. William Eriksson åkte även på en fuling och gick ut skadad men där syntes inte syftet. Rahimis skada var troligen när han offrade sig för laget och täckte skott. Det fanns även tendenser mot Paulin. Björklöven ska ha en eloge som inte försökte ge igen då man säkert önskade att det skulle ske med sitt fula spel som de visste att domarna inte skulle bestraffa dem vilket det fick svar på i gårdsgens match.

Det var bra av Löven att gå segrande ur denna match då Timrå lyckades skada flera spelare. Jag ska inte nämna någon enskild spelare utan det var en gemensam och bra laginsats som gjorde att man vann. Men ishockeyn måste ordna så att man får bättre domare annars blir det en katastrof för svensk ishockey. Straffen för tacklingar som enligt regelboken som jag läst igenom är helt förbjudet och det ska domarna beivra och avstängningarna måste bli betydligt längre och klubben borde vara ersättningsskyldig till den klubb som får spelare skadade för den här typen av överfall. Samhället är den som får ta kostnaderna för sjukvården och det ska inte skattebetalarna behövs göra för överfallen. Samhället kan inte heller acceptera att man mer eller mindre skadar spelare på det sött Timrå gjorde. Jag ska avsluta med att fundera över varför man har Luckner som expert eller kommentator

21 kommentarer

  1. Andreas

    Amen Lennart .

    Helt på din sida i allt.

    Och Harald luchner är fruktansvärd att lyssna på. Stängde av ljudet.

  2. Åke Sandström

    Helt rätt Lennart!
    Håller med dig till 100% hur kan ett sådant lag som Timrå fokusera på att medvetet skada nyckelspelare? Det är vidrigt.
    Håller också med om Harald L. Bort med honom som expert det är bara en sur gubbe som inte accepterar att Löven slog dom i SM finalen 87-88.

  3. Ivan

    Jag håller med dig i stort, men delar inte din eller tidigare personers kommentarer om Harald Lückner. Jag tycker han är en av de bästa. Saklig och säger när han tycker domarna dömt fel. Honom vill jag definitivt ha kvar!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men det säger han bara vid ett enstaka fall inte generellt i en match. Det finns många dåliga domare i Allsvenskan och det blev sämre när man införde fyrdommarsystem som man kallar det när det infördes i SHL för då försvann de bästa till SHL och det rekryterades nya från Div 1 och de var sämre och då sjönk standarden

  4. Ulf Stecksen

    Jag har på Lövens Facebooksida föreslagit att tacklingar förbjuds, vilket nog kan ta många år att förverkliga. Jag håller på både Löven och Timrå, så jag anser mig neutral. Hårdare straff tror jag inte löser problemet. Idag med hårdare bedömning med blind sida osv händer ändå tacklingar med olyckliga konsekvenser. Jag tror inte som många inlägg från Lövensupporter att Timråspelare försöker skada motspelare. I dagens snabba hockey går det inte alltid förutse konsekvenserna av en tackling. Bara en sån sak som spelarens längd kan innebära att en tackling kan innebära alltifrån allvarlig skada till att inget allvarligt händer. Förbjud tacklingar! Jag förstår att det tar tid för inbitna hockeyälskare att inse detta. Kvinnor som oftast är klokare än män har redan insett detta och förbjudit tacklingar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror du gör fel analys om syftet för det syntes från första stund. Självklart tar de en risk men det gör gärna Fredrik Andersson. Men man kan inte fortsätta där så många spelare blir så illa skadade för tacklingar mot huvudet och märkligt är att domarna inte ser det och kan anmäla även i efterhand vilket domaren ska göra med tacklingen på Palmkvist. Det är klart att straffskalan har en förbyggande effekt på isen på samma sätt som i samhället i övrigt. Nu blir det en utvisning för att det blir ett litet slag på klubban men tacklingar mot huvudet många gånger i leder till straff. Jag tycker att Timrå i båda matcherna gav sig fult på de två Löven backarna. Det spelet drog man igång ganska tidigt

    • Markus

      Om man tar bort tacklingar är det inte ens samma sport…
      Det som måste försvinna är de fula och livsfarliga tacklingarna och det görs med hårda långa straff, inget lag vill ha en spelare som riskerar bli bänkad i 40 matcher.
      Inför sådana åtgärder och dessa idiottacklingar kommer försvinna.

      Många i damhockeyn vill tackla, och kanske skulle de få fler intressenter och tittare om deras version av sporten inte var så urholkad och dumt reglerad jämfört med herrhockeyn.

      Vissa sporter är och måste få vara fysiska och hårda, men självklart finns det gränser och dessa måste hållas på hårt och strängt, men det är ingen lösning att förstöra världens mest underhållande lagsport pga några få vidriga spelare.

  5. Tobbe

    Hmmm. Seriefinal? Så vitt jag vet är Löven bara trea i serien.
    Och du tror alltså Timrå är ute efter att skada medvetet? Menar du isåfall på samma sätt som Lövenspelarna gick efter Moraspelare i er debaclematch? Era spelare svingade hejvilt då när ni hade tappat matchen. Nu kastar du nog sten i vartenda glashus ni har där uppe i Umeå.
    Sedan försvarar jag inte alls Walli Walterholms armbåge. Jätteful och helt onödig. Givetvis ska han ha några matchers avstängning.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Så då är en sådan person som inte ser hur många matcher fler som Karlskoga spelat

      • Tobbe

        Så du är en sådan person som i förskott tar ut att Björklöven vinner de så kallade ”hängmatcherna” och går om BIK. Ett tips: kolla upp lagens poängsnitt. Förstår att du hemskt gärna vill åt andraplatsen så ni inte riskerar att möta Timrå förrän i en eventuell final.
        Väl mött i slutspelet. Vi ses i finalen – om ni tar er dit.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Vi får väl se men jag ser att du är ett Timråfans. Jag tycker hela Timrå och deras fans borde göra som Fredrik Andersson skrev i söndagens Sundsvalls tidning. Jag skäms över uppträdandet. Att medvetet försöka ska motståndarna tillhör inte ishockeyn

          • Tobbe

            Absolut! Försvarar inte de dumma smällarna på något sätt. Sådant ska naturligtvis bort från hockeyn. Schyssta, rejäla proppar i all ära, men inte då man sätter upp armbågarna mot huvudet. Där håller jag med dig. Min poäng var bara att även Löven har spelat riktigt fult i vissa matcher.

          • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

            Så fult som Timrå spelade i lördags har inget lag spelat i år varken i Allsvenskan eller SHL i en hel match

          • Börje Persson

            Du verkar vara en Timråhatare du också kanske du stog med dom som skrek Timråtattare

          • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

            Har aldrig skrikit något ont mot spelare i något annat lag. Däremot har jag tyckt att domarna varit dåliga och ibland urusla. Jag hatar inget lag jag blir upprörd när jag ser att spelare medvetet försöker skada motspelare som Timrå gjorde. Tycker även att Fredrik Andersson bär ett ansvar för hur laget spelar. Att medvetet skada spelare tillhör inte i svensk ishockey

  6. Stefan

    Oskarshamn spelade otroligt fult i lördags mot Skellefteå. Timrå var rena söndagsskolan i jämförelse.
    Tror att Löven tar in Jacob Andersson nu. Han ryktas sedan länge.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag såg inte den matchen men är det som du säger är det åt helsike. Det är oförsvarbart oavsett vilket lag som gör det och hårdare straff ska gälla alla

      • Stefan

        Var ju märkligt att Wingerli överhuvudtaget blev avstängd. En spelare crosschecka honom i ryggen efter avblåsning. Oskarshamnspelaren slängde handskarna mot wingerli. Wingerli behöll dem på och utdelade noll slag. Bägge straffades lika med två matcher.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Har ingen uppfattning för jag såg inte matchen och har inte sett någon. Vet inte ens om deras värvningar från Björklöven lyckas, Cooper och Canatta

          • Stefan

            Paulin är bättre än Cannata. Cannata släpper in lite billiga mål. Brukar se Oskarshamn pga cannata och Cooper.
            Cooper tillhör top 3 bland deras backar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.