Ska Sverige stänga gränsen mot Norge när de inför en ny narkotikapolitik

Ska Sverige tvingas stänga gränsen för evigt. Norges regering vill reformera narkotikalagstiftningen så att användning av narkotika och mindre droginnehav avkriminaliseras kan vara en viktig orsak. Jag trodde inte mina öron när jag såg att den Norska högerregeringen tänker göra det. Man säger sig vilja satsa i stället på vård men det går att göra ändå. Utan gränskontroller kan gränsen mot Sverige ett sätt att transportera in knark mot Sverige med alla kanske tusentals gränsövergångar.

Genom att avkriminalisera som det är tänkt blir det en mycket gynnsam situation för den organiserade brottsligheten för självklart finner de på system att paketera så att man undgår straff. Jag hoppas verkligen att alla goda krafter i Norge hjälps åt att hindra Norrmännen att stoppa vansinnet. Genomförs det finns ingen annan åtgärd att stänga gränsen för att inte få i narkotika i Sverige. Det kan innebära svårigheter för gränshandeln men det går att lättare att lösa i stället för enorma drogproblem

En kommentar

  1. Brorson

    Jag såg TV- debatten om narkotikapolitiken. Mikael Damberg inledde och gav ett mycket vederhäftigt intryck. Tyvärr måste han lämna för ett möte, och kunde alltså inte själv försvara sig, när de knarkliberala gamarna kastade sig över honom. Han försvarades av en annan socialdemokrat, som dock verkade dåligt påläst. Debatten urartade till en orgie i fantasier om knarkets välsignelser, om det kan köpas över disk. Flera av debattörerna verkade mer intresserade att lufta sin aversion mot socialdemokratin ån av en seriös debatt.

    Debattörerna verkade okunniga om svensk strafflagstiftning och möjligheterna att byta straff mot vård. Det norska förslaget, som jag läst om på annat håll, verkar gå ut på något slags vårdplikt, skyldighet att söka vård, för den som anträffas med knark på sig, skyldighet att söka vård. Innehav för eget bruk kommer alltså inte att bli lagligt. Detta kräver en mycket kraftig utbyggnad av vårdapparaten i Norge, vilket också planeras..

    Ändå ser jag stora risker och nackdelar med den nya norska politiken. Langarna längst ut i distributionskedjan kommer att skylla på att det är för eget bruk.I Sverige råder i praktiken redan straff-frihet för dessa langare, eftersom ligorna använder minderåriga. Vården kan byggas ut även utan avkriminalisering. Dettahindras inte av den svenska narkotikalagstiftningen. Jag tycker att man försöker införa en onödig motsättning mellan straff och vård – i syfte att uppnå en legalisering genom små steg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.