Björklöven möter Vita Hästen kl 18:00 men de ska inte inbilla sig att det blir en lätt match när man vunnit båda borta

Då är det åter match för Björklöven hemma i A3 Arena och motståndet heter Vita Hästen. Kunde man förlora mot Almtuna kan man säkert göra det även mot Vita Hästen. Från och med idag börjar de allsvenska och SHL,s matcher kl 18:00. Det är till för att logerna ska kunna servera alkohol fram till 20:30 och då ska matcherna vara klara. Visst är logerna viktiga för lagen klubbarna för de räknas inte som publik men på ett sätt låter det lite illa att man ändrar starttiderna för att kunna servera alkohol. Jag är lite rädd för att det kan skada synen på ishockey vilket inte är bra.

När det gäller laguppställningen till kvällens match så är det inga större förändringar annat än Adam Plant är omklädd för spel men kallas som extra spelare. Extra spelare är även Olle Liss som inte har haft målformen riktigt och han fina skott hamnar för ofta bredvid och över mål. För mig är Adam Plant efterlängtad och han måste vara frisk om Björklöven ska ha någon chans att avancera till SHL. Han har tvingats vara borta länge medan de som utförde överfallen har spelat flera matcher. Straffen för de som gör överfallen borde vara avstängda lika länge som den skadade spelaren får vara borta. Minns jag rätt så fick den som överföll plant rabatt av rättsrötan disciplinnämnden 3 matchers rabatt. Har man inte bättre ordning att man inte håller ordning på om spelare varit avstäng tidigare då finns ingen disciplin i Disciplinnämnden.

Jag tror att det än en gång blir mycket svårt att vinna mot ett lag som egentligen är ett sämre lag än vad Björklöven är. Det visade sig förra matchen mot Almtuna där jag tyckte man gjorde en mycket dålig match. Det saknas disciplin när man inte vinner och har så många skott som senast. Jag får leva på hoppet och äta middag tidigare än vanligt för att kunna se matchen. Björklöven har vunnit båda matcherna borta mot Vita Hästen och det gick bra även förra säsongen och det gör att jag är rädd för förlust. Det är en ny match och det går inte tro att man vinner hemma för att man vunnit mot dem två gånger borta. Dessutom har de i alla fall två spelare som spelat i Björklöven nämligen Cruseman och Lundberg.

Så här ser laget ut och domare är Petter Norrman och Johan Nordin. Jag hoppas att de dömer efter de regler som finns och törs döma och inte hela tiden måste ringa och få råd om det är mål. Detta med ringning har blivit ett otyg.

Målvakt: Kevin Poulin (Isak Mantler)

Förstafemman: Teemu Eronen, Alexander Deilert – Francis Perron , Tyler Vesel, Alex Hutchings.

Andrafemman: Daniel Norbe, Karl Johansson – Sebastian Manberg, Pontus Andreasson, Gustav Possler.

Tredjefemman: Zach Palmquist, Nikolai Belov – William Eriksson, Axel Ottosson , J.T. Brown.

Fjärdekedjan: Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin.
Extraback: Adam Plant
Extraforward: Olle Liss
Umeå
Följ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.