Dags att avveckla fattigpensionärerna genom att höja pensionerna nu

Det finns alldeles för många fattigpensionärer i Sverige. Pensionerna är mycket lägre här än i flera andra länder i Norden. Jämför man alltid dödstalen så borde man även jämföra pensionen. De som jobbat ett helt liv ska inte behövs uppleva som man sa när de var unga fattigvården. Vid omstarten av Sverige måste det vara en självklarhet att pensionerna höjs och fattigvården som man sa förut utrotas.

Reformeringen av pensionssystemet som gjordes höll inte måttet. Jag tror och är ganska säker på att pensionssystemet ger ett budgetöverskott så pengar finns det. Det är också likadant med sjukförsäkringen som också ger ett överskott och pengar som löntagarna avstått ska inte användas till annat än vad det var avsatt för. Det visar sig att det är äldre som till 90% avlidit av covid och runt hela världen har fattigdomen som sådan varit en orsak till de höga dödstalen.

Det är också så att i pensionsgruppen har de borgliga partierna varit motståndare till förändringar i systemet som höjer pensionerna. En höjning av pensionerna skulle vara en god injektion för att få fart på tillväxten efter pandemin och det har det finns även i den amerikanska ekonomin. Jag är säker på att en rejäl höjning skulle även innebära att bostadstilläggen minskar. Det måste bli en höjning viket innebär att det ska bli mer pengar i börsen och det skulle dessutom bli en viktig jämställdhets fråga då många kvinnor har mycket lågs pensioner. Höj pensionerna nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.