Öppet krig råder inom Liberalerna om partiets framtid och att öppna dörren för SD

Fullt krig inom Liberalerna har startat. Det är för mig inte alls oväntat att det blir så. Det är inte mer än två år sedan partistyrelse fattade beslut om att inte vara med i en regering som behövde förhandla med Sverigedemokraterna. Det var inte förvånande då Sverigedemokraterna hade utsett Liberalerna som den ideologisk störa politiska motståndaren. Det vägval som nu Sabuni gjorde och som hon är så stolt över hade en knapp majoritet med 13-11 i partistyrelsen. Jag vet inte om bläcket har hunnit torka så har det mer eller mindre blivit en öppen strid om beslutet. Jag tror man gör en felbedömning om orsaken till de låga förtroendesiffrorna. Jag är helt säker på att det är valet av partiledare som gör att Liberalerna rasar i förtroende bland väljarna.

Så här skriver Omni om inbördeskriget hos Liberalerna.
”Flera högt uppsatta liberaler kräver ett extra landsmöte för beslut om regeringsfrågan och relationen till SD, rapporterar Ekot.
– Det handlar om en fundamental fråga, det handlar om ett av kärnvärdena i det liberala partiet, säger riksdagsledamoten Tina Acketoft till Ekot.

Riksdagsledamoten Nina Lundström säger till radion att många medlemmar vill att den här typen av beslut ska fattas i rätt ordning med ett landsmöte.
Om ett par veckor ska partirådet samlas för att fatta beslut om partiledaren Nyamko Sabunis linje att hoppa av januariavtalet inför valet 2022 och öppna upp för samtal även med Sverigedemokraterna” slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.