VK måste radikalt förändra systemet för kommentarer på bloggarna. Det har funnits kommentarer där man angivit annans mailadress

VK har gjort bra och fina regler för att kommentera ishockeyn. Är det någonstans det måste till nya regler är på kommentarer på bloggen. Jag har en fyra fem stycken som bara håller på med att hota, smutskasta, ja i stort sett bara förtalar plus de uppräknade sakerna. Bara för någon dag sedan fick jag ett mail med skitsnack och skrev till den mailadress som vi som äger bloggen alltid ser plus vilket IP nummer som är avsändare. Jag fick flera sms från personen i fråga och han visste inte en vad VK bloggen var för något. Till sist fick jag ett samtal från personen i fråga. Det visade sig att avsändaren inte var den person som det stod i kommentaren utan det var en person som bodde i mellanSverige. Personen i fråga var dessutom säkerhetsansvarig i ett mycket stort företag.

VK måste rätta till så att man inte tar en falsk mailadress. Det var också helt klart för mig att det var en stulen e-mail bara för att det skulle finnas med en mailadress. Han talade om sitt IP nummer och då var det helt klart att det var en falsk person. Jag har en handfull till som gör allt man inte ska göra och många av deras inlägg är helt säkert en straffbar handling. Jag har funderat flera gånger om jag ska gå och anmäla allt skit och alla hot jag får och även hur man uttalat sig om flera ur partiledningen som också skulle kunna rendera till ett åtal. De personernas kommentarer godkänner jag aldrig eftersom jag är ansvarig utgivare för bloggen och de kommentarer som skickas till min blogg.

Det finns självklart flera vägar att gå för som det fungerar nu stimulerar VK näthatet som modell för att hota, trakassera, förtala, hota, ja listan kan göras mycket längre. Jag tycker de som äger systemet ska kunna stänga ute de personer som bloggaren får. Jag publicerar jag aldrig något som dessa personer skriver. Att använda en annan persons e-mail adress ska inte alls kunna gå. Då vore det på sin plats att de som kommenterar ska identifiera sig genom bank ID eller E lägg. För vi som äger bloggarna har alltid rätt att inte lägga ut kommentarer. Jag tycker också att vi som är ansvariga för vad som publiceras ska kunna stoppa de som vi inte vill ska få mediaplats. Det finns även de som öppet erkänner att de är SD are. De som inte är serösa har inget att göra på min blogg och inte på någon annans heller. Falska E-mail som egentligen är en stöld av en persons mail. Kan inte vara lagligt. Det blir nog även ganska lätt för polisen att få tag i de som inte följer lagen eftersom vi som äger bloggen ser avsändarens IP nummer.

För demokratins skull tycker jag VK måste se till att man vet vilken person som skriver kommentarer. Jag tror även att en sådan handling skulle ge bättre bloggar om de som kommenterar håller sig till lagar som finns och dessutom att bloggägaren ser vilka som kommenterar. Jag vet mycket väl att de publicerar aldrig en insändare om man inte vet vem som skrivit. Skärpning VK vi som bloggar ska inte behöva utstå hot och trakasserier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.