Självklart hotas demokratin om extremhögern styr det är bevisat

Det är en självklarhet att demokratin hotas där extremhögern kommer till makten. Då får Jimmy Åkesson säga vad han vill och spåren är tydliga där samma typ av partier styr. Ungern och Polen är två mycket tydliga exempel. Demokratin hotas med automatik om man driver en politik där alla människor inte är lika mycket värda.

Det har synts och ses i många av uttalanden som ledande Sverigedemokrater. I en demokrati ska det råda religionsfrihet, och av uttalanden kan man inte säga att det tycker inte SD. SD är också ett främlingsfientligt parti och deras rötter finns kvar. Jag är mycket förvånad över att Moderaterna slagit armkrok med ett främlingsfientligt parti. Under moderaternas framgångsrikaste period som kallades de Nya Moderaterna gick man inte på den extrema högerns väg utan en mer social konservativ politik. De förde inte heller lika aggressiv politik mot facken och de trygghetssystem som funnits.

Nu är det andra bullar med Kristersson som partiledare och även de förtroendevalda moderaterna i länet som lydigt har lämnat den politik nya moderaterna använde. Vi har även sett och hört hur Sverigedemokraterna ställt upp för Donald Trump och ingen kan väl säga att demokratin utvecklades under hans tid som president och gjorde som extremhögern ofta gjort och påstod att det var valfusk. Det finns även andra som tagit makten genom det påstående.

Vi hade Reinfeldt som talade på mötesplats Lycksele och han talade mycket om faran med Donald Trump som ledare för USA och fick också en stunds samtal själv om den frågan. Han var helt klar över att om den synen som Trump drev var ett allvarligt hot mot demokratin och den fria rörligheten och handeln inom världen. Avslutningsvis så delar jag de synpunkter som Stefan Löfven och tycker att moderaterna gått över och blivit ett parti som bara gnäller på fråga efter fråga men tar inte upp med ett enda ord hur misslyckade de varit i de regioner och kommuner de själva styrt och skyller misslyckandet på staten. Jag har upplevt tidigare att moderaterna stått högt för det kommunala självstyret men har nu svängt år kommunisthållet och vill att staten ska ta ett större ansvar. Vill påminna att det finns en moderat lågskattekommun som sänkte skatten när de fick pengar för effekterna av coviden. Högern idag i Sverige och även i andra länder står inte upp för att alla människor är inte lika mycket värda. Den främlingsfientliga högern vill även Liberalerna krypa under täcket med. Vi har även sett och hört om våldsbejakande extremism och det är väl tydligt att det mesta där är högerextremism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.