Kommer liberalerna att finnas kvar knappast om Bengt Westerberg kan tänkas lämna partiet om Sabunis förslag får gehör

Kommer liberalerna att finnas kvar som en politisk faktor. Det är en fråga som de säkert ställer sig själva. Det finns en anledning till att de har så lågt förtroende och att man återvinner de liberala väljarna genom att sitta i en regering som behöver stöd av Sverigedemokraterna kan knappast få liberala väljarna tillbaka vart de nu har tagit vägen. Ni förstår säker att det ser svart ut för Sauboni när hon hör att tidigare partiledaren Bengt Westerberg att han komma att överväga att lämna partiet om partistyrelsens förslag röstas igenom i partiDe två tidigare L-ledarna Bengt Westerberg och Maria Leissner är båda skarpt kritiska mot nuvarande partiledningens öppning mot Sverigedemokraterna, skriver Aftonbladet.

Omni skriver
Westerberg säger att han tror att ett stort medlemstapp är att vänta om linjen röstas igenom av partirådet, och att även han kan komma att lämna. Westerberg säger att han personligen föredrar Centerpartiets hållning mot SD.
– Jag tycker att Annie Lööf ger de svar som vår partiledare borde ge, säger han.
Leissner säger att hon skulle känna sig ”hemlös” om L ingick någon form av samarbete med SD, även om det bara handlar om att släppa fram en regering som stödjer sig mot partiet.
– Jag tror det här blir en pyrrhusseger, man förlorar mer än vad man vinner, säger hon.slut citat Omni

En kommentar

  1. Nils Andersson

    Sabuni. Är en belastning. Ingen resurs för L.
    Hon lyfter inte partiet. Flöjar. Om samarbete med SD. Hennes maktkåthet verkar vara större än hennes ideologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.