Skador på grund av skyddsutrustning ökar men vad gör man åt det

Nu har det hänt att många har anmält att det är fler och fler som anmält att man fått skador av skyddsutrustning. Nu är det anmälningar som går till arbetsmiljöverket. 2015-2019 anmäldes mellan 4 och 5 stycken per år men förra året var det 17 fall och i år då det inte ens gått tre månader har det kommit in drygt 30 fall. Jag bara undra om det blir ett paus med att använda sjukvårdsutrustning eller vad kommer att hända.

Det är ju närmare flera fall än de fall än de som man tror skadats av vaccin där det är lika många fall på 18 miljoner fall. Jag är inte alls förvånad att man inte tar fall som beror på arbetsmiljön på ett större allvar. De skador som uppvisats kan säkert ge bestående skador för de som drabbats resten av livet. Nu har det inte framkommit hur eller om det ställts krav på skyddsutrustningen om den inte ska vara en fara för de som använder dem.

Jag är inte förvånad över detta då arbetsmiljön alltid varit en andrahandsfråga men de som gapat och skrikit om munskydd vet dom vilka skydd som ska användas för att inte de som jobbar ska drabbas av skador. Skador som rapporterats har
orsakats av skyddsutrustning som täcker munnen och gäller bl.a. utslag i ansiktet, näsblod och andningssvårigheter. Vad gör nu munnskyddsivrarena för att förhindra att folk skadas av skyddsutrustning. Jag tror ingen kommer att bry sig av dessa efter som det är folk på golvet som råkar ut för detta och inte folk på höga befattningar.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.