Nu stäms Donald Trump av poliser som for illa vid stormningen av Kapitolium

Det ser ut som att det är långt ifrån slut med stämningar mot Donald Trump. Det vete katten hur många olika utredningar som nu ligger och som kan reda till åtal. Det är klart att han ska åtalas och straffas om han gjort något brottsligt. Däremot tror jag inte hans fanclub kommer att finna sig i detta och vad kommer hans beväpnade styrkor att hitta på. Det är helt obegripligt att till och med republikanska politiker har gått på hans tes att valet är riggat trots att alla domstolar sagt att valet gick rätt till. Jag tycker även att det är under all anständighet att man gjort det svårare för svara att rösta. Det är väl helt klart att Donald Trump har mycket rasism i politiken.

Nu har två poliser stämt honom för det som hände vid Kapitolium och så här skriver Omni om detta.

Två poliser som arbetade när Kapitolium stormades av anhängare till Donald Trump den 6 januari stämmer ex-presidenten. Poliserna uppger att de drabbats av ”fysiska och emotionella skador” och menar att Trump uppviglat till stormningen, skriver NBC.

Polismännen kräver åtminstone 75 000 dollar, motsvarande ungefär 650 000 kronor, i skadestånd från Donald Trump.

Trump har ännu inte svarat på stämningen men hans advokater har tidigare argumenterat för att Trump inte alls uppviglade till våldsamheter i det tal som han höll inför att Joe Biden formellt skulle godkännas som ny president.
Omkring 140 poliser skadades och en dog i samband med stormningen. Slut citat Omni och hoppas att det blir rättvisa rättegångar på de stämningar som riktats mot honom och om han beviljs skyldig straffas som alla andra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.