Det är klart att äldre diskrimineras på många olika sätt. Sätt stopp för detta

Det pågår på många sätt att äldre människor diskrimineras. För detta skulle man kunna göra en mycket lång lista. Ingen människa ska behöva diskrimineras för att man blivit äldre. Det allvarligaste tycker jag att det är när man inte bedöms efter kvalifikationer när man söker jobb. Det finns många som fått beskedet att du är för gammal. Jag tror de arbetsgivare som väljer bort en äldre erfaren och tar en yngre i ställer gör ett felval för företaget. Själv har jag sett att många arbetsgivare både offentliga och privata har fått anställa fler än person mer när en äldre gått i pension.

Det som blivit helt klart och tydligt är det som hänt under pandemin och den digitalisering som skett på många olika sätt. Många har inte haft Bank ID och det har varit stora problem för äldre inte minst när det gäller bokningar av tid för vaccinering. Men även på andra sätt inom sjukvården och allt som är knutet till 1177. Egentligen när telefoner mer eller mindre tappat sin roll och allt ska skötas digitalt. Jag bor själv på ett seniorboende och jag vet därför mycket väl hur de äldre upplever sin situation och mer eller mindre glömts bort.

Det är hela den digitala förändringen som skett utan att äldre många gånger inte får den information som man vill ha den och dessutom många ha glömt bort att det är många äldre som saknar IT utrustning. Sedan kom det här med att äldre skulle skyddas med att själva följa en massa regler och inte vara ute och träffa människor och vi vet alla att många äldre dessutom är ensamma och inte heller kunnat träffa bekanta och närstående. Smittan har dessutom kommit in på olika former av särskilda boenden och det är inte de som bor på dessa boenden som dragit dit smittan utan den har kommit dit andra vägar. Vi är oerhört många som känner några som inte längre finns kvar och inte haft någon att sörja tillsammans med. Jag är helt säker på att de äldre har fått betala ett högt pris för att många andra helt enkelt gett fan i att följa de regler som är satt upp för att få stopp på pandemin.

Det är lika klart och tydligt att äldre diskrimineras på många sätt för att man blivit äldre. Gruppen äldre har gott om personer som på olika sätt tvingats åt sidan just bara för att man blivit äldre. Man har glömt att äldregruppen lever längre och dessutom är friskare och medellivslängden har ökat betydligt bara på 20 år. Att bli helt värdelös och inte få vara med på grund av ökad ålder är inget annat än en diskriminering.

Som grädde på moset är det många som inte har en lagom levnadsstandard och helt enkelt inte efter att ha jobbat i stort sett hela sitt liv och inte ha en pension att leva på en skandal. De som har fått det sämst är många gånger kvinnor med låg pension och så görs inget åt pensionen. Den måste höjas och de som motarbetar detta glömmer inte de äldre när det nästa år blir val. Pensionssystemet håller inte vad som lovats när det infördes och de som inte har en tjänstepension som för många är bra, de pensionärerna riskar att bli fattigpensionärer. Dags att inför ett ordentligt förbud mot åldersdiskriminering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.