Det var under centerpartiets ansvar under Alliansregeringen då den dåliga färjan till Holmön kom till Helena Lindal

Den som är ansvarig för att det inte blev en ny färja till Holmön var Centerpartiet. Det var alliansregeringen med Centerpartiet som var ansvariga för trafiken. Jag vet i minsta detalj hur det slutade mot allas vilja. Den socialdemokratiska regeringen 2002-2006 tillsatte Tage G Petterson som utredare av ansvariga för trafiken till Holmön. Han var färdig och jag tror det var 2007. Det var den borgliga regeringen som fullföljde hans utredning vilket i korthet var att det var statens ansvar att sköta transporterna. Vid den tiden var Centerns Åsa Torstensson ansvarig infrastrukturminister som låg under Näringsdepartementet med Centerpartisten Maud Olofsson. Det är därför det är tråkigt att inte centerns Helena Lindal inte följde upp vad man vidtog för åtgärder för en riktig båt till Holmön. Nu skryter hon om att hon ska pressa Tomas Eneroth om hur trafiken och färjan till Holmön fungerar.

Media har blivit hennes lydiga budbärare som ska förmedla vad hon säger och tycker om färjetrafiken till Holmön. Jag tror att ingen var nöjd med det förslag som Trafikverket kom med när det gäller färjetrafiken. Visst var Holmöbornas önskemål en färja i krav på storlek ett önsketänkande men att man skulle sätta in en gammal omodern ombyggd färja det var nog alla överens om var helt fel. Jag har aldrig uppfattat att Trafikverkets och deras ansvariga för färjetrafiken som seriöst. De gillade inte regeringens förslag och gjorde allt de kunde för att dra sig ur trafiken till Holmön. Jag har sagt det många gånger att jag har många exempel på att Trafikverket är den myndighet som inte klarar av sitt uppdrag. Ytterst ansvariga för att det blev en dålig lösning av trafiken till Holmön är alliansregeringen och Centerpartiet som inte tog ett långsiktigt beslut och såg till att det blev en fungerande trafik till Holmön. Man tog inte ansvar och såg till att det blev en fungerande färjetrafik till Holmön enligt ett statligt ansvar som utredaren Tage G Petterson föreslog som också antogs av regeringen Reinfeldt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.