EM i fotboll en riktig TV höjdare mycket sevärt

Gårdagens EM i fotboll en riktigt härlig dag med mycket kämpatakter. I den första matchen mellan mellan Kroatien och Spanien blev det förlängning efter att Kroatien legat under men kämpat sig upp från ett underläge med 3-1 till 3-3. Men där tog krafterna helt slut och och då tog Spanien över och gjorde 2 mål och vann till slut med 5-3. Det är verkligen roligt att se när man ger allt man har och Spanien hade bra styrka i förlängningen. Jag tycker också det är bra att lagen får byta 5 spelare under ordinarie matchtid och sedan ytterligare fler under en förlängning då det är så varmt eller rättare sagt hett ute i Europa.

Den andra matchen i går var mellan en av de stora favoriterna nämligen Italien som enligt alla experter lätt skulle slå ut Schweiz. Så blev det inte även om Schweiz tagit ledningen och fick en straff efter videogranskning som de missade. Efter den missen blev det en nytändning och Frankrike gjorde två mål inom två minuter. Då trodde nog de flesta att Italien skulle gå vidare inte minst när Pogba gjorde 3-1 rätt uppe i krysset med ett kanonskott. Schweiz kom tillbaka och kvitterade i 90 minuten och så blev det förlängning. Den blev inte så bra som man hoppades då spelarna var hur trötta som helst och det blev straffläggning där Schweiz satte alla sin fem första straffar helt otagbart och så var Italiens stora stjärna Mbappe som skulle sätta Italiens 5e straff som målvakten gjorde en kanonräddning och Italien var ute ur EM. Två fantastiska matcher och numera tycker jag var systemet är helt rätt att använda.

I kväll är det Sveriges tur att spela om en kvartsfinalplats mot Ukraina och den matchen kan nog sluta hur som helst. Tyvärr går den matchen i TV 4 och tyvärr beror för mig att SVT,s reportrar och experter är helt överlägsna de som är i TV4. Glenn Strömberg underbar som expert till referenten och panelen med domaren är också helt överlägsen i rutan. Jag hoppas självklart att Sverige vinner men skulle inte våga tippa att de slår Ukraina för de har även ett lag som har stora möjligheter att besegra Sverige.
I vilket fall som helst är upplägget av EM bra när man kan följa de matcher som spelas.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.