Fler och fler maskiner övergår till eldrift vilket är bra för miljön

El-fordonen kommer nu på bred front. I går var jag på Skog och Trädgård på Ersboda eller Husqvarna som jag kallar det. För tre år sedan var jag dit och köpte en ny gräsklippare med elstart och den har fungerat som jag önskar och man behöver inte dra sig trött i startsnöret. Jag var dir för jag hade beställt ett nytt luftfilter.

Dröm om min förvåning då de allra flesta numera var gräsklippare som går på el. I sortimentet som fanns i butiken fanns ingen bensindriven med elstart bara två med bensin och dra i snöret start. Däremot fanns det nog ett tiotal som var helt eldrivna där man i de flesta laddade batteriet i en vanlig elkontakt. Det här är självklart mycket miljövänligare och tror säkert att det blir billigare med el eftersom den ”miljövänliga”bensinen är ganska dyr. Nu är stugan ute på landet så gräsklipparen stör ingen annan än vi själva men vi är inte så noga med att jag sätter på mig hörselskydd. Har den här funnits för tre år sedan har jag köpt en eldriven. Att det skulle komma på de mer traditionella klipparna är ingen överraskning alls eftersom det i bra många år funnits robot gräsklippare.

Det är självklart bra av fabrikanterna att tillverka gräsklippare där drivmedlet är el. Jag gillar även att gå på butiker där man säljer verktyg och annan utrustning så finns det mycket mera som drivs på el. Det är ett miljövänligare drivmedel och allt i alla fall det som är bäst för miljön. Kanske det beror på att Nolia mässan varit bort i ett par år som gjort att jag inte sett hur fort det går att ställa om när viljan finns. Jag tror att vi genom att fler och fler produkter använder el som drivmedel ev kommer att klara av att kraftigt minska koldioxid utsläppen. Tyvärr får jag nog själv fortsätta med en gräsklippare som går på bensin eftersom den jag har är så pass ny. Vi behöver mycket el i framtiden och det kräver att el-producenterna bygger ut förnybar el som vindkraft men det behövs nog förutom vind även solproducerad el. Med mera el så blir tiderna ljusare och och det blir att bygga ut elen så fort det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.