USA,s högsta militärer föreberedde sig på att Trump tänkte använda dem för att behålla makten, det fanns nog fog för detta

USA,s högste militär var rädd att Donald Trump skulle använda militären för att stanna kvar som president. Det är skrämmande hur han betedde sig egentligen under hela sin presidenttid. I Sverige var det bara ett parti som stod upp för Trump och det var Sverigedemokraterna. Den här höga militären jämförde Trump med Adolf Hitler så det kanske inte var så konstigt för ett parti som har sina rötter i just Nazismen.

Så här beskriver Omni det som den högste militären var rädd för.
Under Donald Trumps sista veckor i Vita huset befarade USA:s högste general Mark Milley att Trump skulle försöka använda militären för att stanna kvar vid makten. Det hävdar författarna till en bok om Trumps sista år på presidentposten, enligt Washington Post.

Trumps påståenden om valfusk ska ha fått Milley att jämföra Trump med Adolf Hitler, och dennes agerande efter riksdagshusbranden 1933 – som blev en förevändning för avskaffandet av den tyska demokratin.
– Det här är ett ”reichstag”-ögonblick. Det här är en führers budskap, ska Milley ha sagt om Trump enligt boken ”I alone can fix it”, skriven av Washington Post-reportrarna Carol Leonnig och Philip Rucker.
En talesperson för Milley har avböjt att kommentera.

Här finns en beskrivning i ytterligare en artikel i Omni

Generalerna i USA:s högsta försvarsråd (Joint chiefs of staff) planerade att avgå i protest mot Donald Trump under Trumps sista veckor vid makten, enligt boken ”I alone can fix it”.

Försvarsrådets chef Mark Milley och de andra generalerna ska ha diskuterat en plan som innebar att de avgick en efter en, i händelse av att Trump försökte använda militären för att klamra sig fast vid makten.

Milley uppges ha sagt att han trodde att Trump skulle försöka sig på en kupp.
– De kan försöka, men aldrig i helvete att de lyckas. Det går inte att göra utan militären, CIA och FBI. Vi är killarna med vapnen, ska Milley ha sagt enligt CNN. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.