Fruktansvärt sprängattentat som skedde i Göteborg

Ett fruktansvärt sprängningsarbetet det som skedde i Göteborg. Man har en man som man misstänker är gärningsmannen och som är anhållen i sin frånvaro. Man tror att det handlar om ett vräkningsärende. Det låter som en liten märklig handling att man gör ett attentat mot de som är helt oskyldiga nämligen de andra hyresgäster. Det har kommit fram vilket ändå känns bra att det är inte ett brott mellan rivaliserade kriminella gäng. Men det har som sagt kommit fram uppgifter att grannar slagit larm tidigare från hyresgästerna till hyresvärden. Jag lägger ut en artikel från Omni om detta.

Däremot är det nog viktigt att man hanterar mannen om det nu är den man misstänker som är gärningsman. Personen får ju via media reda på vad polisens nästa steg blir. Har han lyckats spränga ett hus kan han ju även göra om en sprängning till. Det ska bli intressant om polisen lyckas fånga honom levande och ställa honom inför rätta. En man om vi förutsätter att det är den misstänkte kan vara en person som kan göra precis vad som helst.

Artikel från Omni
Redan i somras slog grannar larm till fastighetsbolaget Ernst Rosén om mannen som nu misstänks för explosionen på Övre Husargatan i Göteborg i tisdags, rapporterar P4 Göteborg. Kemisk lukt, spring i trappen på udda tider och förändringar i källarförrådet fick grannarna att fatta misstankar.
– Jag var rädd att han hade massa kemikalier i antingen lägenheten eller i källaren, säger en granne till radion.
Lars Gunnar Wolmesjö, som också bor i det drabbade huset, berättar för Expressen att han såg en person på gården efter explosionen.
– Jag skrek: ”Vad har du gjort din jävel!”, säger han och beskriver att mannen sedan gav sig av väldigt fort.
Den misstänkte 55-årige mannen är anhållen i sin frånvaro och söks av polis.

Ytterligare en artikel från Omni
Polisen jagar fortfarande den 55-årige man som anhållits i sin frånvaro, misstänkt för explosionen i Göteborg tidigare i veckan. Under gårdagen genomfördes spaningsinsatser och husrannsakningar, men huruvida man gjort några framsteg under natten är polisen förtegen om, enligt TT.
– Han är ju medveten om att vi söker honom och vill han hålla sig borta är det risk att han ligger och trycker någonstans, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Ekot på torsdagskvällen. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.