coronakommissionens ordförande Mats Melin var hur tydlig som helst i Agenda att det var regionerna som var ansvariga för testningen men det har inte en del media kunnat läsa

Man måste fråga sig hur läskunnigheten är hos media. Jag har sett några media som intervjuver Lena Hallengren just om detta med testningen och nu senast i går i Agenda. Coronakommissionens ordförande har dock varit helt tydlig när det gäller vem som är och har varit ansvarig för testningen. Han var mer än tydlig när han sa ungefär så här. ” Det är ställt utom allt tvivel att regionerna var ansvarig för testerna. Trots detta tjatade reportrar på Lena Hallengren vad har du kunnat göra. När media behandlar så stora frågor som en pandemi på det sättet helt enkelt bara för att djävlas då har man åtminstone inom PUBLIC service alldeles för långt.

Så här skrev Omni om coronakommissionens rapport. Det är ställt utom allt tvivel att regionerna var ansvariga för testningen och det är ”ett haveri” att den kom i gång så sent i Sverige under pandemin. Det säger Mats Melin, coronakommissionens ordförande i SVT:s Agenda. Vem som var slutligt ansvarig för fördröjningen vågar han inte säga.
– En diskussion om ansvar och pengar bidrog till att den här omfattande testningen fördröjdes, säger Melin.
Det var särskilt masstestningen av personer med samhällsviktiga funktioner och övriga relevanta grupper i samhället som tog tid att komma igång. Melin är kritisk till att det tog MSB en månad att presentera en lista över vilka som var samhällsviktiga.

Irene Svenonius (M), finansregionsråd i Stockholm, säger att det är ”en ynkedom” att Sverige inte testade i samma omfattning som andra länder men menar att ansvaret är delat och att beskeden från statliga myndigheter var otydliga. Slut citat

En kommentar

  1. Krister Strömberg

    Svenonius verkar se din roll som förmedlare av information, inte ledare för vårt största landsting. En logistiker, förmedlare av en struktur kan väl inte vara landstingets viktigaste politiker när alla fel som uppstår beror på andras tillkortakommanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.