Vilken soppa runt den muslimska Römosseskolan

Det är fruktansvärt att man misstänker att den kommunala skolpengen gått till ett islamistiskt parti i Somalia. Det är den tidigare moderata riksdagsmannen Abdirizak Waberi som åtalas igen för detta och han har tidigare grundat den Muslimska Römosseskolan. Jag tycker det är märkligt att det inte funnits i riktig kontroll hur pengarna använts.

Så här skriver Omni om detta
Muslimska Römosseskolans grundare, den tidigare moderata riksdagsledamoten Abdirizak Waberi, åtalas på nytt, skriver flera medier. Han misstänks ha fört ut pengar avsedda för skolan till Somalia där han enligt Aftonbladet och GT leder ett islamistiskt parti.
Enligt det nya åtalet, som lämnas in på tisdagen, har cirka 13 miljoner kronor av den kommunala skolpengen bland annat gått till organisationer i Somalia, skriver GP.
– En del av betalningarna för de osanna fakturorna har gått till skolledaren själv, hans resor med mera, och en del har gått vidare till framför allt två organisationer i Somalia, säger åklagare Henric Fagher i ett pressmeddelande.
Abdirizak Waberi förnekar brott. Slut citat.
Det här är ett bevis på att man måste förändra friskolesystemet och att pengarna ska inte kunna användas till annat än till barnens skolgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.