Nu har Magdalena Andersson fått uppdraget att sondera en regeringsbildning och samtidigt hotar V

Helt väntat så fick Magdalena Andersson uppdrag att sondera om att bilda regering. Men det blir inte lätt att hantera ett parti som bara hotar och hotar och fäller en S-regeringen som de gjorde för inte så länge sedan. Då spred de lögner om att Socialdemokraterna skulle införa marknadshyror när det var inflyttningshyrorna i nyproduktionen. Nu har hon flaggat för LAS om hon inte tagit bort det nu eftersom det är ett ”nytt saltsjöbadsavtal som tecknats. Hon verkar mest vara inne på att ta av parterna att teckna avtal. Jag skulle tro att det blir många hot på vägen men för att vara ärlig och hålla med Stefan har V två vägar att gå och det är att välja mellan Magdalena och Ulf Kristersson.

Det är exakt samma läge som när Stefan tillträdde. Magdalena har sagt att hon ska prata med Nooshi Dadgostar och det kan väl göra men inte sälja bort något som är gjort upp med andra partier för då blir aldrig Magdalena statsminister. V måste inse att om hon inte stöder Magdalen då får hon som hon vill en blåbrun regering. Hennes agerande har pekat åt det hållet. Hon har tidigare stött förslag i riksdagen från de blåbruna. Att släppa mycket till V är som om man sträcker ut handen tar man hela armen. Vi har ju haft styre med V i Umeå och det har varit allt annat än nyttigt. De tog åt sig förslag som jag lagt i budgeten som sina och dessutom gjorde de kränkande behandling av vårat ekonomikontors anställda så de var beredd på att sluta och de var även och betedde sig mycket märkligt i tekniska nämnden där de hade ordförandeposten. Konsekvenserna av deras agerande blev att vi sa aldrig mer ett styre med V.

Även på regeringsnivå tog det åt sig äran av många förslag förra mandatperioden. De sa helt enkelt Vi och inte regeringen som tagit beslut. Ensam har V knappast fått med en del förslag. Jag har inget emot om Magdalena är tuff mot V för att släppa efter för mycket är inte bra för framtiden och vi måste i nästa vals ta röster som vi tappat tex till M och SD som en del är effekten av samarbetet med MP. Här i Norrland har det samarbetet varit kostsamt för oss Socialdemokrater. Nu är regeringen S och Mp och så kommer det säkert att bli fram till nästa val. Då går vi självklart fram med ett program som den nyss avslutade kongressen lagt grunden för. Jag tror inte att vi i framtiden kommer att ha en regering där Vänsterpartiet ingår och där är det samma motiv som det alltid varit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.