Hur blir det en miljöinsats med större inblandning av etanol då min bil drar en dl mer per mil, lite Löven

Blev det ett miljövänligare bränsle när E10 kom? Det innebar att man tillsatte mer etanol. Jag är tveksam om det verkligen är ett miljövänligare drivmedel. Jag har i alla fall sett att min Kia Niro drar men bensin än tidigare ungefär en del per mil. Jag vet inte men skulle tippa att den där dl per mil ger mera utsläpp eftersom jag har svårt att tro att den ökningen av etanol i inblandningen inte ger lika mycket i förbättringar av utsläppen. Att den ger mindre fossila bränslen är en annan sak. Är också fundersam över arbetsmiljön där man odlar sockerrör. Jag har dock läst att när det gäller tillverkningen av rom och de som gör det lever sällan till mer än 50 år och det beror på att man sprutar sockerrören för att dessa inte ska bli insektsangripna.

Jag tror och tycker att när det gäller miljön ska man vara noga och titta på helheten så man inte får backa. Det kanske har varit bättre att ge subventioner till en snabbare övergång till el som drivmedel och att man också tagit ett mycket större ansvar i södra Sverige för att bygga ut vindkraften lika mycket som vi gör i Norrland för när den Norrländska elen ska inte exporteras till södra Sverige utan till att framställa batterier, koldioxidfri stålframställning och annan ny industri som tänker på miljön.

Björklöven har presenterat sitt lag och det är inga större förändringar än att Perron är skadad och man byter målvakt och det nya lånet från Luleå backen Kim Johansson spelar Kalle Johansson och det tror jag på. Jag ska snart dit och börja sälja 50/50 lotter och då påminner jag bara om att senast sålde jag vinstlotten och då blev vinsten över 19 000.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.