Numera är det tillåtet i Kina att skaffa tre barn och partimedlemmar uppmanas att göra det

Kina är ett mycket märkligt land på många sätt. När jag och en grupp var i Kina i början på 2000 talet hade man en regel att man bara fick skaffa ett barn. Partiaktiviteter sa ändå att man kunde skaffa fler barn men det kostade lite extra. Men det är först i år som det blev tillåtet att skaffa tre barn i Kina. Nu har det gått så långt att nu annonserar man att medlemmar i partiet borde ta ansvar och skaffa tre barn. Vad det beror på är troligen att det behövs fler för att försörja den växande skaran äldre samt att den ekonomiska situationen för den yngre generationen har blivit bättre.

Så här beskriver Omni detta
Medlemmar i Kinas kommunistparti (KKP) uppmanas i en nu avpublicerad debattartikel att skaffa tre barn. Det rapporterar South China Morning Post.
”Varje medlem i KKP bör axla ansvaret för landets befolkningstillväxt och agera enligt trebarnspolitiken”, står det i texten.

Artikeln publicerades ursprungligen i China Reports Network och trots att den nu tagits bort har skärmdumpar de senaste dagarna enligt SCMP fått stor spridning på sociala medier. Så sent som i maj i år blev det tillåtet att skaffa tre barn per familj i Kina. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.