Går det verkligen att lita på SÄPO när man ser hur man skött personskyddet av Magdalena Andersson

Har vi verkligen en säkerhetspolis som är vuxen sin uppgift. Ju längre tiden går dessto mer kommer fram när det gäller skyddet för statsminister Magdalen Andersson. Frågan blir också varför ljuger man. I förrgår sa man att städerskan inte varit inne i lägenheten hos Magdalena Andersson men nu i går har städerskan berättat för Expressen att hon varit inne i lägenheten tidigare. En tidigare livvakt har sagt att det är helt osannolikt att man glömde bort att kolla upp personalen som jobbade med städningen i Magdalena Anderssons hem. Det måste man hålla med om

Nog måste väl SÄPO ha lärt sig något när det i Sverige under en inte alltför lång tid ha mördats både Statsminister Olof Palme och utrikesminister Anna Lind och dessutom är båda Socialdemokrater. Jag tycker verkligen att frågan Kan man lita på SÄPO är fullt berättigad. Det har varit brister i personskydd av två ledande Socialdemokrater tidigare och så kommer detta. Först sa några från SÄPO att det inte gick in i deras uppdrag att ha säkerheten i Magdalena Anderssons bostad som sedan ändrades av Söpochefen. Nu hoppas jag att man så fort som möjligt talar om vad det beror på att SÄPO inte klarar av personskyddet av den Socialdemokratiska statsministern man bör även redovisa hur man jobbat med andra statsministrar

Det måste bli ett slut på det som Säkerhetspolisen sysslar med då man inte klarar av personskyddet av den Socialdemokratiske statsministern.

Så här beskrivs det som hänt i Omni i två artiklar.
Den städerska som greps i anslutning till statsminister Magdalena Anderssons bostad berättar i en intervju med Expressen att hon tidigare befunnit sig inuti bostaden.
– De sa att det bodde en minister där första gången vi var där.
Städfirmans ägare har i en intervju med DN hävdat att kvinnan aldrig vistats inuti huset. Vad är det för städfirma som ljuger svenska folket rätt i ansiktet. Polisen kommer nu att anmäla arbetsgivaren för brott mot utlänningslagen.
Städerskan, som vistas illegalt i Sverige, hävdar också att statsministerns tidigare bostad är en ”vanlig villa” som inte övervakas med annat än larm och kameror.
Kvinnan har nu vänt sig till kungen i ett brev med förhoppning om att få stanna i landet.
Tillfället då hon befann sig i Anderssons bostad inträffade hösten 2021 – men det är oklart om Andersson då var vald till statsminister.

En andra artikel.
Det är ”helt osannolikt” att Säkerhetspolisen glömde bort att kolla upp den personal som arbetade med att städa i statsminister Magdalena Anderssons hem. Det säger Per Vicklander, tidigare livvakt och gruppchef på Säpos personskydd, till SvD.
Säpos chef Charlotte von Essen säger till Expressen att hon inte vill gå in på vilka kontroller de gjorde av städbolaget och personalen som hade tillgång till Magdalena Anderssons bostad.
Von Essen säger även att det är Säpo som bär ansvaret för Anderssons skydd, som är en prioriterad fråga. Slut citat.

Det är nog flera myndigheter som måste granska detta bolag ordentligt. Det har sagts att bolaget numera inte har något kollektivavtal. Trots det ska man ju betala skatter och det som brukar kallas arbetsgivareavgifter. Det är mer än en skandal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.