Högerpartierna i riksdagen har gått emot EUs vapendirektiv som Sverige får böta för. Pengarna gör större nytta om de används till annat

Jag tycker det är mycket märkligt att en majoritet av riksdagen gått emot införandet av EU,s vapendirektiv. Det finns ett sånt direktiv som EU länderna måste genomföra. Jag tror det är olika lobbygrupper som fått högeralliansen att inte genomföra direktivet. Nu hotas Sverige av stora böter för att man inte infört detta. Man kan ju tycka vad man vill om dessa EU direktiv men man är skyldig att följa dem. Jag tycker det här visar att Ulf Kristersson som jag uppfattat som en EU anhängare inte respekterar de beslut som fattas i EU. Att ev få en statsminister som inte respekterar EU och deras direktiv är inte bra för Sverige. Det är dessutom en högermajoritet i EU.

Så här har detta beskrivits av Omni
Att EU-kommissionen nu går vidare och stämmer Sverige för att landet ännu inte infört EU:s vapendirektiv är mycket allvarligt, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till Ekot.
– Sverige riskerar mångmiljonböter som ett engångsbelopp och om det vill sig riktigt illa ett löpande vite, där vi måste betala mycket stora summor, säger han.
Han säger vidare att han ska ta upp ärendet med justitieutskottet nästa vecka.
Direktivet har tagits fram för att göra det svårare för exempelvis terrorister att få tag på vapen. Förslagen har dock röstats ner i rikdagen varje gång det har lagts fram av regeringen.

2 kommentarer

  1. Peter

    Sportskyttar och jägare vill ju gärna följa lagen men det är dom som drabbas av detta om förslaget går igenom.
    Andra länder har ju lyckats gå runt detta genom att dom gör dessa privata vapenägare till att tillhöra totalförsvaret i landet då militären är undantaget från dessa bestämmelser.

    Medans dom kriminella som oftast har illegala vapen inte drabbas då deras vapen egentligen inte existerar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har inte sett hur förslagen som regeringen sett ut. Så jag vet inte hur man gjort i andra länder. Har inte heller sett vad motståndarna bland politiken haft för förslag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.