Det är hur mycket olyckor som helst med lastbilar bara i Västerbotten så något måste göras fort som fasen

Jag vet inte hur många gånger om dagen när man har på radion och det är störningar på trafiken för att det hänt olyckor med lastbilar. Det är de som fastnat i backar så fort det snöat lite. Det är lastbilar som gjort att det blivit tvärstopp för att någon lastbil kör in i varjerräcken. Det är bilar som gått sladd och delar av lastbilen ställts tvärs över vägen eller kört av vägen och släpen blockerat vägarna helt. Det varas också då för mycket dålig framkomlighet speciellt när bärgaren är ska göra sitt jobb.

I vilket fall som helst är det mycket olyckor varje dag när lastbilar varit inblandade. Det blir stora störningar för inte bara den lastbil som är inblandad i olyckan. Framkomligheten kan ibland vara mer än en timme, polisen ska göra sitt jobb men även personal från räddningstjänsten måste ta hand om ev skadade.

Jag blir mycket förvånad över att det som sker så mycket olyckor med lastbilar. Det talas ytterst sällan om orsaken till olyckorna. Beror allt bara på förarna och att de är för dåliga på att köra eller sitter och pratar i telefon. Kan orsaken vara att det är utländska förare och utländska bolag som är orsaken till olyckorna och som har för dåliga bilar och kanske är de då enkelt att man inte kan köra på vinterväglag. Kan det vara så att man har alldeles för dåliga däck på bilarna som gör att vi får stora störningar på vägnätet.

Så här kan det inte att få fortsätta utan att man måste ta i med hårda tag både mot förarna men även mot åkerierna. En närings som fungerar så djävla dålig med så många olyckor ska inte få finnas som näring. Det är märkligt tycker jag att dessa medier som granskar så mycket som har mycket mindre betydelse än transportnäringen inte tagit reda på varför det händer så förbannat mycket olyckor med lastbilar bara i Västerbotten. Statistik borde väl finnas på hur mycket olyckor som sker och varför gör inte näringen själv något åt detta då det med säkerhet är förenat med stora kostnader

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.