Det finns alldeles för många krigshetsare i hela världen

Nu när det är lite oroligt dyker det upp den ena och andra spekulationen och medier hittar alltid något nytt och det går nog inte att förstå varför eller om det är en del i den psykologiska krigsföringen. Det som oroar mig mest är den mycket snabba upprustningen som sker på den militära sidan precis som man vill ha ett krig. Moderaterna ropar nu att det omedelbart ska till mera pengar som om ryssarna ska bry sig om detta om de har för avsikt att inleda ett anfall mot Sverige.

Det är märkligt tycker jag att det går bra för moderaterna att ta fram pengar till försvaret. Däremot är det helt omöjligt att få fram pengar till pensioner och till välfärdssatsningar. Militären har på kort tid fått en fördubbling av anslagen. Kom då ihåg att när moderaterna styrde så drog man ner på försvaret så att den moderate försvarsministern hoppade av. Han blev i stället en duktig VD i Svenska kraftnät. Jag är mest oroligt för den krigshets som råder främst då från Ryssland och USA. USA hetsar även upp sina Natovänner. De kan göra det i den förvissningen att det knappast blir något krig på amerikansk mark så de riskerar inte att få sitt land sönderbombat.

Så här sprids nu vad en avdankad tysk officer sagt om detta med Ryssland.
Ordföranden för Allryska officersförbundet, pensionerade generalöverste Leonid Ivasjov, går i ett öppet brev till hård attack mot Vladimir Putin, för dennes agerande i samband med Ukrainakrisen, skriver Expressen.
”Vi, Rysslands officerare, kräver att Ryska federationens president avstår från den kriminella politiken som provocerar fram ett krig”, skriver Ivasjov i brevet som publicerats på förbundets hemsida.
Han skriver vidare att Putins ”försök att tvinga fram kärlek till Ryska federationen” är meningslöst och farligt och att ett eventuellt krig skulle kosta tiotusentals liv. Han kräver också att Putin avgår.
Svenska Rysslandskännaren Martin Kragh säger att brevet är ”intressant” men att åsikterna inte ska tolkas som en allmän strömning inom den ryska försvarsmakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.