I stort sett har halva OS gått av stapeln och 4 guld är inte så dåligt

Idag ska jag ha lite reflektioner om vad som hänt vid olympiska spelen i Beijing. För det första är jag långt ifrån nöjd med de TV sändningar som sker inklusive de studios som sänder. Det är klart att när det var SVT som dömde var det betydligt högre kvalité och bättre experter. Det har resultatmässigt varit sämre än väntat när det gäller min favoritsport längdåkningen. Det enda som varit en riktig höjdare är sprintdamerna som fick 3 åkare till final där det blev både guld och silver till Jonna Sundling och Maja Dahlkvist där Jonna var helt överlägsen. Det har varit dåliga resultat främst från damerna där vi hade stora förhoppningar på både Ebba Andersson och främst Frida Karlsson som mer eller mindre misslyckats.

Jag tycker det verkar som om Frida inte tål den höga höjden och under presenterar mycket. Det kan inte vara något annat för så långt efter kan hon inte bli även om skidorna varit lite dåliga och att hon tagit ut sig fullständigt så mer eller mindre kollapsar. Någon anna orsak tror jag inte finns men även Ebba har varit för långt efter och blivit tidigt trött. Nu är stafettlaget klart och det ser bra ut när man tagit med Jonna Sundling som kör sista sträckan. Man öppnar med Maja Dahlkvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson och så Jonna. Jag tycker det är bästa laget och i morgon körs stafetten. Herrarna i lång har ingen chas på medalj tror jag

När det gäller utförsåkningen så vann Sara Hecktor storslalom och visade storformat och var nära att ta ett guld till när hon i slutet av loppet gränslade. Herrarna har slalom och storslalom kvar där Kristoffer Jackobsson har liten chans till medalj i slalom.

När det gäller skidskyttarna tycker jag de har inte kommit upp till rätt nivå förrän idag då Elvira Öberg knep en silvermedalj efter felfritt skytte. Anna Magnusson gjorde sin bästa tävling och blev sjua Linn Persson 12 och sämst gick det för Hanna Öberg som blev 18:e med för för dåligt skytte.

Det bästa hittintills är ändå skridskoåkningen som vunnit två guld och det senaste idag då han vann 10000 m och passade på att slå världsrekord. Sorgligt om han nu överväger att sluta efter detta som någon tidning skrivit. Det har blivit 4 guld Sara Hecktor, Nils van derPoel, Valter Wallberg puckelpist och ett brons i Big Air och ett silver i Curling mix.

Det är ändå inte så tokigt och det finns flera chanser kvar i många idrotter och några guld till hoppas vi på som i Curling damer och herrar, stafett damer, sprintstafett, ishockey herrar för Luckas Wallmark från Umeå, Anna Näslund och skidskytte och några fler idrotter. Jag tycker det är mycket upplyftande att se på ett vinter-OS och hoppas på ytterligare framgångar för Sverige. Det finns mycket att säga men för mig är det obegripligt att i truppen längdåkning innehöll både Charlotte Kalla och Calle Halvardsson. Nog tycker jag att Sverige borde försöka en gång till att få ett vinter OS och ansöka om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.