Nu tror många så kallade experter på politik att Ryssland kommer att börja göra anfall mot Ukraina

Nu är ett krig på gång i Ukraina inom en mycket snar framtid. Jag har haft och har det även nu svårt att tro att Ryssland ska gå till attack främst för att de kommer att få hela världen emot sig. Men det finns signaler på olika sätt att kriget är nära förestående och de signalerna kommer främst från USA. Varför jag tror att de kan ha rätt är att de har nog en underrättelsetjänst som är uppdaterad. De tar också hem sitt folk och uppmanar amerikaner att lämna landet. Ryssland tar även hem folk från Ukraina. Det är svårt att förstå vitsen för Ryssarna men diktatorer har i alla tider varit svåra att förstå. Ryssland har ju varit ute i många krig och blivit kvar länge tills de fått lämna länderna med svansen mellan bena. Varför vill Ryssland självas och kriga mot Ukraina då de flesta länderna som kommunisterna hade buntat ihop till Sovjetunionen hade tröttnat på kommunismen och själva beslöt sig för att lämna Sovjet. Nu tror jag inte Putin är kommunist snarare har en målbild där han ska bli en ny rysk Tsar. Jag tror inte Ukraina är något lätt land att inta för Ryssarna då det är ett stort land med strax under 50 miljoner invånare mot Ryssland som har ytterligare 100 miljoner invånare

Har lagt ut här tre artiklar som visar att man tror på att Ryssland kommer att försöka inta Ukraina.

USA:s utrikesdepartement beordrar evakuering av de flesta anställda vid ambassaden i Kiev. Det bekräftades vid lunchtid på lördagen.
Tidigare under morgonen uppgav AP att majoriteten av de knappt 200 amerikanska anställda kommer att lämna landet eller omplaceras till Ukrainas västligaste del, nära gränsen till Polen. Det senare för att USA ska upprätthålla diplomatisk närvaro i landet.
Många experter har tidigare bedömt att en invasion är osannolik medan OS fortfarande pågår, men i går sa USA:s nationella säkerhetsrådigvare Jake Sullivan att en storoffensiv kan inledas redan i veckan.
– Vi kan inte peka ut en exakt dag eller en exakt timma, men det är en väldigt, väldigt tydlig möjlighet.
Ukraina gick också under fredagen ut och sa att landet nu nästan är helt omringat av fientliga styrkor.
Ryssland avfärdar farhågorna om en nära förestående invasion, skriver New York Times. Utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova skriver på Telegram att Vita huset ger uttryck för ”hysteri”.

Artikel 2 Fler än 30 fartyg från Rysslands Svartahavsflotta har inlett militärövningar nära annekterade Krimhalvön, skriver Reuters med hänvisning till den ryska nyhetsbyrån Ria. Landets militära rörelser följs av väst som befarar en storoffensiv mot Ukraina i närtid.
I går kommenterade Oscar Jonsson, expert på rysk krigföring vid Försvarshögskolan, den ryska amfibiestyrkan i Svarta havet i en intervju med DN. Han pekade på att de landstigningsfartyg som tidigare befann sig i Östersjön har nått fram och att tidpunkten är intressant.
– Det vi vet och kan utgå ifrån är att ordern har gått till de ryska väpnade styrkorna att sätta alla nödvändiga bitar på plats för att genomföra en militär operation.
På fredagen meddelade USA att Ryssland kan inleda en attack redan i veckan som kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.