En söndag där mycket kretsar kring idrott med OS i täten

Det finns i stort sett inget annat att fundera och engagera sig i än hur blir det i Ukraina konflikten och så vinter OS. Det är alldeles för många som mer eller mindre faller ihop på grund av den höga höjden. Det är ju helt klart att Frida Karlsson inte kan åka. Hon har inte orkat då mycket i någon av sina starter. Idag kollapsade den norska skidskytten Tandrevold helt i slutet av loppet. Skidskyttet både för män och kvinnor och främst herrtävlingen drabbades av stormbyar som förändra resultatlistan ordentligt. Herrarnas stafett på skidor svängde ordentligt för alla förutom för ryssarna som vann hur enkelt som helst. Mycket upp och ner för Sverige där Oskar Svensson tappade en hel minut med Poromaa förde upp Sverige till medaljchans som Burman förvaltade medan Häggström inte orkade med fullt ut.

Det kan svänga även på låg höjd i Kina. Det var mycket skidåkning att följa och när Sverige ledde med 3-0 mot Finland efter 2 perioder men finna vände i tredje perioden till 3-3 men Finland vann i sudden. Det var ett inget som blev bra i just tredje perioden i referaten från matchen. Det gjorde att Finland blev gruppvinnare. Vi får väl se hur OS blir i fortsättningen för Sverige men jag tro att vi har två guld till innan det är slut. Jag hoppas mest på kvinnan som numera bor här i Umeå nämligen Sandra Näslund som vunnit minst 8 lopp i världscupen och sedan tro jag ingen kan slå Jonna Sundling och Maja Dahlkvist i team sprint.

Det blir långa dagar när man redan börjar med TV tittandet kl3. Då är det främst utförsåkningen som kör igång. När det gäller idrotten på hemmaplan är det mindre som händer. Björklöven vann i fredags med med hela 4-0 borta mot Västerås. Jag trodde inte det skulle gå att vinna mot dem då man varit inne på en dålig trend. Nu vann man enkelt vilket är glädjande och den främsta orsaken var att målvakten var Voutilainen stod i målet. Han är enligt många med mig en mycket bättre målvakt än Endre. Nu har man gjort sig av med Nanne redan efter 8 matcher vilket jag tror blir ett fel för att det bör svårt att hitta en spelare av någon klass före tisdag.

Det händer som sagt mycket på ett vinter OS men jag ska bara tycka att det är synd att den unga flickan från Ryssland som var 16 år och fick guld i någon gren i gymnastik och konstaterades dopad men att inte svaret kommit då man på Karolinska inte nog snabbt fått fram resultatet och skämmer självklart ut Sverige som land. Jag hoppas att man valet ger Region Stockholm ett nytt politisk styre då moderaterna har totalt misslyckats.

Den andra saken som jag tycker sköter sig dåligt är hur man kan ha kvar den som ska vara expertkommentator i längdskidåkningen. Jag tycker att han gång på gång gör grova felbedömningar på hur åkarna ska agera i spåret. Nu slutar jag för idag med att säga att coronapandemin fortfarande finns kvar trots att man öppnat upp samhället. Det gäller att man tänker på det även om det har blivit mindre risk att det bli svårt sjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.