VKs brist på agerande när det gäller VK bloggen stimulerar näthatet

Jag tycker att VK aktivt bidrar till näthatet. Det som jag grundar detta på är att man inte ger rätten till den som är ansvarig för bloggen nämligen bloggaren att helt stänga av de som skickar in kommentarer som man inte kan publicera för då riskerar man att åka dit. Det är ett 10 tal som skickar in mycket grova kommentarer varav en kan ha ända upp till 10 talet kommentarer per dag.

Jag har bett VK,s ansvarige utgivare stänga av den person vilket hon gjorde med det var bara en månad. Det är mycket angrepp mot mig som person men även mot socialdemokraterna som parti och den politik som vi för. Skulle kommentarerna publiceras direkt men nu läggs ansvaret på bloggägaren och det får inte vara åtalsbara och ska följa de regler som gäller för publicering. Men endera måste den som äger bloggen ha det fulla ansvaret och kunna stänga av de som ger kommentarerna. Jag har många gånger funderat över att anmäla alla som sysslar med förtal främst men det är många som skulle behöva åka dit för de har och hot som skrivs. Jag är helt säker på att de skulle fällas i vid ett åtal. Jag ska bara gett ett exempel och det ser ut så här och riktas mot mig. Så här ser det ut och jag ser också vilken adress som den som har kommenterat har men där har jag testat att svara men det är inte alltid man uppgett sin rädda adress. Sånt här ska man inte behöva läsa för ni ser att det inte står rätt till. Det kom bara för någon dag sedan

Så här ser två kommentarer ut från samma person
Du har helt tappat allt vett, jävla sossegris

Och ett till från samma person
Så korkad som du är tror jag inte ens att du vet vad ett kärnvapenkrig innebär. i flera år har du skrivit om att Trump kommer att starta ett kärnvapenkrig det blev inget av det , idiot.
Sånt ska ingen behöva få och att få bort det är bara att de stängs av. För all framtid

Kommentarer som jag inte publiceras finns dock kvar ett tag i papperskorgen och där har jag idag 238 stycken som de flesta inte är rumsrena och en del är från någon som skrivet ett angrepp som inte går att publicera och då brukar jag inte släppa fram kommentarer från den personen. Det är ju VK som på ett sätt är ägare av bloggen och finns på VK-s digitala tidningen men skrivit fast att det är varje bloggare som har ansvaret för publiceringen, vilket jag försöker göra. Den delen har också testats i domstol då jag kommenterat en anna persons blogg. Då sa domstolen att det jag skrivit på en annans blogg inte kunde anses som hets mot folkgrupp då bloggägaren var ansvarig för publiceringen och inte heller i det fallet hade bloggägaren gjort något olagligt eftersom det var en händelse som skett

Jag anser att genom VK inte stänger av de som använder bloogkomentarer genom att hota och förtala eller sysslar med rasism och en massa andra saker aktivt försvarar och ger en plats åt näthatare. Ge makten till den som äger bloggen att stänga av kommentatorsfälten. Till och med i USA beslöt både Twitter och Facebook att stänga av USAs president Donald Trump och för många år sedan hotade VK att stänga av min blogg i VK. Nej nu måste VK ta sitt ansvar för att inte låta bloggar vara en tummelplats för näthatet. Skärpning.

3 kommentarer

  1. MB

    Håller med dig, idioterna bör fällas i domstol det är enda chansen att få stopp på eländet. Fega uslingar är vad dom är som ägnar sig åt näthat odyl. Bra att du skriver om det!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Tyvärr tror jag inte det. Jag har de som skriver flera hat och hot inlägg per dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.