Putin har startat Krig mot Ukraina men är det för att han har problem hemma och hans makt försvagas. Så gör ibland diktatorer

Ryssarna och främst Putin kan inte ha alla kort hemma. Vad finns det för anledning att anfalla Ukraina och försvara dessa två regioner i Ukraina. Nu är svårt att lita på alla nyheter som kommer. Av kriget blir det i regel som det är Sevilla som får lida. Oskyldiga människor är de som får lida på alla tänka bara sätt. Man måste fundera åter på Putins anledning. Han är ju snart 70 år och enligt uppgifter som kommit tidigare håller på han att ha färre och färre bundsförvanter och han förtrogna blir färre. Kan det här kriget vara en avledande manöver för att klara av den interna maktapparaten. Det är ju många av hans miljardärer som kommer att drabbas hårt när man inte kan använda sina pengar som säkert är placerade utomlands. Ryssland kommer också att få problem med pengar och krig är inte billigt. Han måste ha en skräck för andra människor när man ser hur långt ifrån varandra i stora rum med stora bord. Putin höll tala och hotade med brutala åtgärder om andra la sig i detta. Nu måste världen av protestera på andra och hårda sätt om man lägger sig i. Världscupen i skidor ska hållas i Ryssland och man bör inte åka dit och tävla i ett land som anfaller Ukraina. Enligt uppgifter så har Belarus deltagit på Ryssarnas sida.

Jag lägger ut några artiklar från Omni med den som kommer först är den som kom ut först
Ryssland inleder en militär insats i östra Ukraina, säger den ryska presidenten Vladimir Putin i ett tv-sänt tal. Putin beskriver offensiven som ”en särskild militär insats” och uppmanar ukrainska soldater att omedelbart lägga ned sina vapen.
– Till alla som skulle kunna tänka sig att ingripa utifrån: Om ni gör det kommer det att möta konsekvenser som är större än de ni har mött i historien. Alla relevanta beslut har fattats. Jag hoppas att ni hör mig, säger Putin i talet.
Efter beskedet hördes flera explosioner i bland annat Kiev, Odessa, Mariupol och i Donbass-området. Flera korrespondenter rapporterar om höga smällar i städerna.
Putins besked fördöms av FN, EU, USA och en lång rad andra länder. Nato lovar att försvara sina allierade.

Minst 100 personer har dödats eller skadats under morgonens ryska anfall på Ukraina, rapporterar CNN enligt Expressen.
Från städer över hela Ukraina kommer rapporter om explosioner, enligt AFP. Ryssland. Landets utrikesminister Dmytro Kuleba säger att Ukraina är utsatt för en ”fullskalig” invasion.
President Volodymyr Zelenskyj har infört krigslagar i landet.

Fem ryska stridsflygplan och en helikopter har skjutits ned i östra Ukraina, rapporterar ukrainsk militär enligt AFP.
Ryssland förnekar uppgifterna, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Ria enligt Reuters. I stället hävdar det ryska försvarsdepartementet att det ukrainska luftförsvaret ”neutraliserats”, rapporterar nyhetsbyrån Tass enligt BNO News.
Det ukrainska luftrummet har stängt för all civil flygtrafik, och flyglarm ljuder i bland annat Kiev och Lviv. Även Ryssland har stängt sitt luftrum i gränsområdet.

Två byar i regionen Luhansk har intagits av ryska trupper, uppger ukrainsk gränspolis enligt Reuters.
Enligt ett uttalande från gränspolisen anfaller ryska trupper från både Ryssland, den annekterade Krimhalvön och från Belarus med understöd av belarusiska styrkor.
Attacker mot gränspatruller och posteringar vid gränsen pågår med artilleri, tunga vapen och handeldvapen i regionerna Luhansk, Sumy, Kharkiv, Chernihiv and Zhytomyr, enligt uttalandet.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.