Det finns inga ljusglimtar för ett slut på ryssarnas krig mot Ukraina

Ryssland ser ut att ha tänkt utplåna Ukraina från Kartan. Deras anfall på Ukraina verkar inte ha gått som man tänkt. I stället så utplånar man en del orter som de anser är militärt viktiga. Men vad som är det mest oroande är att man ger sig på civilbefolkningen och bombar hejvilt. Det har även kommit fram att man tillfångatagit civilbefolkning och troligen transporterat dem till någonstans i Ryssland men om de tänkt mörda dem eller använda dem till något annat kommer vi säkert aldrig att får reda på

Ukraina har varit mycket bättre på att försvara sig och är troligen bättre utbildade. Men det är svårt i Ukraina när livsmedelsförsörjning, vatten el och värme slås ut. Men det är obegripligt att man förstör landet om man tänker ta över det och göra det till en lydstat som man gjort med Krim och två andra provinser. Hur det är ska sluta och om det får spridningseffekter går det inte ens att gissa. Det är klart att det är svårt för Ukraina att försvara sig mot anfallen från luften när man inte har något motmedel mot bombplanen. De här långa konvojerna av fordon borde man kunna förinta.

Ryssarna verkar ha lidit stora personala resurser med många döda och det har kommit uppgifter att ryssarna lastar de omkomna på tåg på nätterna och kör också hem dem nattetid. Nu måste man nog ta alla uppgifter med en nypa salt för sanningshalten varierar säkert. Men den stora frågan är hur tar detta slut utan enorm blodspillan och att allt förstörs. Ryssland de kräver att Ukraina ger sig men de kommer aldrig att hända. Sanktionerna mot Ryssland ger även effekter för Sverige då vi har en omfattande inport inte bara på olja och gas utan vi köper in mycket trävaror där priserna nu stiger. Bojkotten av idrottare är också omfattande men man såg i helgen hur Skidkungen med flera OS ställde upp som reklampelare för ryssarna. De ekonomiska sanktionerna tror jag kommer att ge störst effekt men de tar säkert längre tid men det är svårt att få fram ett motstånd mot Ryssland i landet då informationen är helt styrd. Jag tror att vi under lång tid måste ha kvar alla sanktioner kanske i flera år. Nu lägger ryssarna även ut minfält runt huvudstaden och ryssarna följer ju inte de lagar som gäller för kriget. Det blir en mörk tid detta år inte minst för folket i Ukraina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.